Rațe sălbatice moarte pe lacul mic de lângă Iulius Mall. Poluare? - FOTO

 

Din păcate mai multe rațe sălbatice au fost găsite moarte pe lacul mic de lângă Iulius Mall Cluj, un loc pitoresc dar neglijat de autorități.

 

In ultimele 2 saptamani am observat 3 rate moarte pe lacul mic din parcul de la Iulius Mall. Ratele au fost ridicate dupa cateva zile de cineva, dar lacul nu a fost curatat. 

 

Lacul mare a fost curatat recent dar lacul mic e intr-o stare jalnica. E foarte multa vegetatie, apa are o culoare ciudata, dar sunt si umbrele, mingi de tenis, peturi si tot felul de alte gunoaie.

 

Din cate stiu ratele salbatice sunt protejate prin lege. 

 

Faptul ca mizeria din lac le cauzeaza moartea si cineva e responsabil pentru intretinerea lui intra sub incidenta vreunei legi? Plus, e multa lume care frecventeaza zona. Sanatatea lor nu e pusa in vreun fel in pericol?”, ne-a semnalat Vasile.

 

În acea zonă se vorbește de ani de zile că ar urma să fie amenajat un parc uriaș, care să includă lacurile, dar ca de obicei sunt numai promisiuni. În plus, recent, în parcul de est s-a promis construirea unui aquapark, fără ca Parcul de Est să fie pus la punct. 

 

Primarul Emil Boc susține că Parcul de Est și Aquaparkul vor fi făcute. ”Se continuă parcul de est. În această zonă de 100 - 150 de hectare, mai mult chiar, acolo pe 16 hectare nu este o problemă să se facă utilități specifice zonei verzi. Nu se deturnează destinație. Parcul de este nu se rezumă numai la 16 hectare”, a spus Emil Boc la începutul anului.

 

Comentarii Facebook