Raliu cu mașini Dacia 1300 și 1310 în Piața Unirii, de la ora 14.00

 

Raliul caritabil ”Spanner13Rally” începe la ora 14.00 în Piața Unirii, startul fiind dat de primarul Clujului, Emil Boc. 

 

Raliul ”Spanner13Rally” este în multe privinţe unul unic. În primul rând, se face doar în maşini de tip Dacia 1300/1310, cea mai tipică maşină din România. Pe lângă aceasta, este probabil singurul raliu din lume în care nu trebuie să îţi foloseşti propria maşină. Şi, cu siguranţă, este singurul raliu din lume la finalul căruia poţi păstra maşina. Fiecare echipă a făcut o treabă foarte bună în a găsi sponsori care să facă acest raliu posibil şi în a aduna bani pentru Fundaţia Kinder-Rijt. Avem echipe de la companii din România şi Olanda. Există echipe de la companii, persoane private şi chiar şi o echipă de la universitate. Vom conduce prin Europa şi vom traversa România, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Germania şi Olanda. Suntem mândri să avem sponsori precum Europass şi EURES, sponsori care susţin un mediu de lucru internaţional ce simbolizează faptul că graniţele reprezintă din ce în ce mai puţin obstacole şi că Europa aduce din ce în ce mai multe posibilităţi”, susțin organizatorii, Fundaţia Kinder-Rijk.

 

Fundaţia a fost înfiinţată în anul 1994, având proiecte în Transilvania. La început s-a axat pe proiecte de sărbători pentru copiii din orfelinate iar apoi a avansat spre programe structurale care să ajute tinerii să devină independenţi.  La ora actuală, Fundaţia Kinder-Rijk are două proiecte. Primul se adresează tinerilor din orfelinate, pe care îi ajută să îşi finalizeze studiile, să urmeze cursuri şi programe de training, să înveţe să aibă de-a face cu banii, să aplice pentru un loc de muncă şi să devină independenţi.

 

Cel de-al doilea program se adresează familiilor în cazul cărora serviciile de protecţia copilului doresc să intervină. Impreună cu aceştia creăm programe care se axează pe crearea unui mediu sigur pentru copii şi susţin creşterea copiilor în propria familie.

 

Prezenșa olandeză în Cluj-Napoca este intensă. ”Am beneficiat de mult sprijin din partea a numeroşi cetăţeni români şi de toată cooperarea primăriei şi a altor persoane. Ne simţim bineveniţi aici. Pentru organizarea raliului am cooperat cu Dutch Business Society din Cluj. Aceasta implică un număr mare de antreprenori implicaţi şi entuziaşti, care şi-au dedicat o bună parte a vieţii lor în a face afaceri în România. Am experimentat Cluj-Napoca drept un oraş în care în orice moment se întâmplă ceva iar oamenii sunt întotdeauna gata să susţină idei precum acest raliu”, au mai afirmat organizatorii.

Comentarii Facebook