Raed Arafat vine la congresul medical pentru studentii in medicina si tineri medici din ROMANIA


A 13-a editie a Congresului pentru studenti si Tineri Medici "Medicalis" va avea loc intre 10-13 Mai in Cluj-Napoca sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu".

Programul congresului va oferi participantilor o varietate de subiecte din diverse domenii din sfera medicala, lectorii fiind distinsi membri ai comunitatii medicale cât si academice. Sesiunile vor consta in prelegeri sustinute de catre vorbitori de profil inalt international, national sau local, o masa rotunda, workshop-uri interactive, conferinte si o gama larga de lucrari stiintifice.

O parte dintre invitati speciali din cadrul programului sunt Subsecretar de stat Dr. Raed Arafat fondatorul  Serviciulului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD); Presedintele stiintific al Congresului Profesor Universitar Dr. Ioan Coman Seful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului  Clinic Municipal Cluj-Napoca si invitati speciali din cadrul Institutului European de Oncologie din MiIano; Profesor Universitar Dr. Suresh Vatsyayann din Noua Zeelanda si Professor Universitar Dr. John P. May din California  fondatorul si Directorul medical al Institutului "Health through Walls" expert in medicina si sutinator national si international al serviciilor de sanatate adecvate si corespunzatoare in inchisori si penitenciare care a primit in 2005 premiul pentru Excelenta "Armond Start Award" al Societatii Medicilor din Intitutiile Corectionale din SUA, teleconferinta despre asistenta medicala in inchisori va fi coordonata de Dorin Muresan Directorul General Adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. 

Doua dintre worksopurile care au captat interesul participantilor sunt "Competente de baza in chirurgia gastrointestinala" cu un program care se intinde pe trei zile in care participatii vor parcurge pasi de instructie teoretica incheiate cu instructie practica exersata prin chirurgie simulata iar celalalt workshop de trei zile axat pe "Managementul pacientului politraumatizat si medicina in urgente si in dezastre" in care participatii vor fi instruiti pe parcursul a doua zile iar in cea de-a treia zi vor participa la simularea unui accident rutier cu victime multiple.

Congresul serveste ca platforma pentru schimbul de experienta si expertiza stiintifica si ofera oportunitatea de a vedea perspectivele de viitor din domeniul medical. Limba oficiala a evenimentului este limba engleza.

Mai multe detalii: www.medicalis.ro

Comentarii Facebook