Radarele nedetectabile, in valoare de 35 de mii de euro, folosite la Cluj pentru patrulari. Politistii nu stiu sa le foloseasca


Celebrele radare nedetectabile care au costat fiecare 35.000 de euro sunt folosite la Cluj pentru ... patrulari. Cu toate ca le au de aproape o luna, politistii nu stiu inca foarte bine cum sa le foloseasca.

"Nu functioneaza decat in patrulari pentru ca nu s-a terminat instructajul si operatorii nu stiu exact cum sa le foloseasca. Ii perioada de pregatire, un coleg a fost trimis la Bucuresti si a aflat tot ce este de stiut despre aceste radare si acum ii instruieste si pe colegi", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro inspectorul Sorin Precup, purtatorul de cuvant al Serviciului Politiei Rutiere Cluj.

Precup a mai spus ca cele 14 radare moderne au venit in transe, primele la jumatate lunii februarie, iar ultimele 4, in urma cu o saptamana. "Asteptam si alte norme metodologice pentru a stii cum sa le folosim la adevarata lor capacitate. Am primit si softul de descarcare de pe cele trei harduri de 80 de Gb, care sunt in dotarea fiecarei masini. Pe un hard se poate filma 30 de ore in continuu si mai apoi imaginile sa fie descarcate", a mai adaugat Sorin Precup.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant de la Politia Rutiera Cluj nu a putut spune exact de ce nu functioneaza celebrele radare.

Surse din cadrul Politiei Rutiere Cluj spun ca sunt probleme cu setarile si cu descarcarea imaginilor din hardurile, pe care sunt stocate filmarile din trafic. La unul dintre testele facute politistii au incercat sa vada imaginile si nu au putut sa le extraga de pe hard pentru ca au o extensie necunoscuta.

In toata tara, au fost distribuite 499 de radare mobile, in valoare, fiecare, de cate 35.000 de euro. Aparatele sunt ultraperformante si daca sunt setate corespunzator se opresc si pornesc automat in momentul in care este semnalata o depasire a vitezei.

 

De asemenea, radarele pot fi setate sa memoreze 30 de secunde anterior infractiunii comise de sofer. Mai precis, in cazul unui accident rutier aparatul poate surprinde cu 30 de secunde inainte incidentului, pentru a stii cu exactitate cum s-a petrecut totul.

Radarele Audiovision pot inregistra imagini si pe timpul noptii si din mers.

Comentarii Facebook