Radarele fixe ar putea fi reintroduse pe ruta Cluj - Zalau

 

Radarele fixe, dezactivate in 2009, ar putea fi repuse in functiune in luna aprilie in baza noii legi a parteneriatului public-privat

 

Dupa ce seful Directiei Politiei Rutiere din Romania, Lucian Dinita, a afirmat ca legea privind parteneriatul public-privat permite, in prezent, reactivarea acestor camere de supraveghere a traficului rutier, au aparut si primele intentii de a le repune in functiune.

 

Primii care si-au manifestat intentia in acest sens au fost politistii salajeni. Comisarul sef Vasile Sabau a declarat ziarului Magazin Salajean ca eficienta amplasarii radarelor fixe in punctele negre de pe soselele judetului a dus la scaderea numarului de accidente de circulatie precum si a urmarilor acestora.

 

"Sunt de acord ca radarele fixe de supraveghere a traficului rutier sa fie activate, insa in conditiile legii. De cand au fost introduse, pe drumurile judetului, cu precadere in zonele in care au fost amplasate aparatele radar, a scazut numarul de accidente de circulatie", a spus comisarul sef Sabau.

 

In judetul Salaj, existau 6 radare fixe, in comunele Zimbor, Bobota, Bocsa, Ileanda, Galgau si Sanmihaiu Almasului. Camerele au fost instalate de catre o firma clujeana, care le gestiona si incasa 60% din valoarea amenzilor, restul de 40% fiind venituri ale comunelor. In baza inregistrarilor facute de-a lungul celor 6 luni de functionare, au fost intocmite peste 6.000 de procese verbale de contraventie.

 

Radarele fixe au fost dezactivate in intreaga tara la inceputul lui 2009 pe motiv ca instalarea lor ar fi ilegala.

Comentarii Facebook