Radar fix ar fi soluția BUNĂ pentru accidentele de pe varianta Zorilor - Mănăștur

 

Radarele fixe în punctele critice din Cluj-Napoca ar reduce numărul accidentelor. O astfel de soluție ar fi bună pentru varianta Zorilor - Mănăștur.

 

Ce bine ar fi să se aprobe de către Poliție acele camere cu radar fix. Poliția Națională nu le aprobă. Noi avem camere de supraveghere fixe, dar cu ce mă ajută. Vedem că unul circulă cu viteză, dar nu avem ce să îi facem. Sistemul pe care l-am propus este să se știe instituțional că pe Furnzișului există radar fix. Cine trece pe acolo să știe. Nu trebuie să stea cineva cu pistolul să îl prindă. Soluția este să se știe că, dacă ai trecut de 30 de km/h în curbă, cât este limita, ai plătit amenda. 

 

Sper ca Poliția Națională să aprobe acest lucru, pentru că este în interes public major. Eu nu cred că trebuie abuzat de această politică, dar în zona unde se întâmplă cinci accidente și se circulă cu viteză, care este soluția? Poliția a confirmat că principala cauză a accidentelor acolo este viteza. 

 

Eu văd ca soluție pe termen lung că acolo este radar fix. Oricine încalcă legea, merge fără permis acasă”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Până la radarele fixe, Comisia de sistematizare a circulației a aprobat în cele din urmă montarea de praguri de sol și stâlpi de delimitare a sensurilor, pe mijlocul drumului. Pragurile dure nu vor fi montate din bordură în bordură, ci numai pe benzile de circulație.

 

Citește AICiI toate detaliile.

Comentarii Facebook