Quatro Eco Salub rămâne în Florești. Consilierii locali s-au opus ”concedierii” operatorului de salubritate - VIDEO

 

Quatro Eco Salub va continua să lucreze în Florești, după ce consilierii locali de la toate partidele, din opoziție și de la putere, s-au opus începerii demersurilor de renunțare la serviciile acestei societăți. 

 

Primarul Horia Șulea a anunțat de luni, 30 ianuarie, că SC Quatro Eco Salub SRL, firma care are patru consilii locale ca si asociati, se afla in imposibilitatea de a asigura serviciul de salubritate pe raza comunei Floresti, lucru admis oficial printr-o adresă primită de municipalitate în cursul zilei de vineri, 27 ianuarie. 

 

Astfel, primarul le-a cerut consilierilor locali, asociati in firma Quatro Eco Salub, să analizeze și să voteze trei proiecte: ”1. Retragerea Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din ADI Gelu Voevod, entitate juridica care a delegat gestiunea serviciului de salubritate pe raza celor patru comune componente; 2. Retragerea Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din SC Quatro Eco Salub SRL; 3. Revocare a HCL privind majorarea capitalului social al SC Quatro Eco Salub SRL unde Consiliul Local este asociat (oricum, majorarea nu a produs absolut nici un efect, decizia luandu-se dupa exercitiul bugetar aferent 2016, acum neexistand inca buget aferent 2017 si implicit nevirandu-se nici o suma)”.

 

Toți consilierii locali s-au abținut în masă de la vot, iar Quatro Eco Salub va continua să lucreze în comună. Votul este straniu, deoarece până acum aleșii locali din opoziție cereau rezilierea contractului cu Quatro Eco Salub, iar acum s-au abținut. O parte au solicitat ca Primăria să ceară ANRSC rezilierea licenței de operare a firmei în Florești.

 

În timpul ședinței de Consiliu local s-a citit o altă adresă trimisă de societate și primită de Primăria Florești în cursul după-amiezii de marți, 31 ianuarie, prin care conducerea Quatro Eco Salub le cerea consilierilor să nu voteze proiectele propuse de primarul Horia Șulea și să fie de acord cu majorarea tarifelor de la 8 lei /persoană la 14 lei /persoană, pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru a putea ridica deșeurile din comună.

 

Primarul comunei a declarat la final că este dezamăgit de votul consilierilor locali și că așteaptă decizia prefectului, căruia i s-a cerut să instituie situatie de urgenta. ”Urmeaza apoi de urgenta prestarea serviciului de salubritate de catre o firma care sa fie capabila a presta serviciul, iar apoi o licitatie in acest sens si modificarea modalitatii de incasare a salubritatii”, explica, in cursul serii de luni, pe Facebook, primarul Horia Sulea.

 

Primarul crede că și depunerea candidaturii sale la funcția de președinte al PNL Cluj a stârnit tensiuni enorme. ”Dacă vom ajunge la concluzia că au fost și implicații politice în votul lor, vom rezolva totul în interiorul partidului. Legat de atitudinea pe care au avut-o azi, fiecare va da un raport legat de votul lui”, a mai spus Horia Șulea. 

Comentarii Facebook