Psihologii de la UBB Cluj lucreaza cu 2.500 de elevi pentru a preveni abandonul scolar, intr-un program in premiera nationala


Psihologii de la UBB Cluj lucreaza cu 2.500 de elevi, in cadrul unui program in premiera nationala, pentru a preveni abandonul scolar.

In cadrul proiectului sunt inclusi tineri din judetele Cluj si Alba, care primesc consiliere din partea specialistilor de la Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie a UBB. Coordonatorul proiectului, Daniel David, sustine ca rata abandonului scolar a crescut de la 0,6% in 2000, la aproape 2% in 2008.

"In proiect sunt inclusi 2.500 de copii din invatamantul prescolar din judetele Cluj si Alba, care provin din medii defavorizate, unde abandonul scolar este frecvent. Rata abandonului scolar a crescut ingrijorator si prin acest proiect vrem sa ii ajutam pe acesti tineri", a declarat Daniel David, coordonatorului programului european.

Psihologii de la UBB Cluj vor instrui psihoterapeuti care sa lucreze mai departe cu elevii care prezinta risc de abandon scolar.

Proiectul, in valoare de 750.000 de euro, este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane "Investeste in oameni".

Comentarii Facebook