Miercuri 24 Aprilie

PS Florentin Crihalmeanu, la hramul Bisericii din Someseni: Trebuie sa fim solidari cu populatia Libiei si a Japoniei!


PS Florentin Crihalmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a lansat un mesaj de solidaritate la sarbatorirea hramului Bisercii "Sfantul Iosif", din cartierul Someseni,

Evenimentul a avut loc duminica, 20 martie, si Sfanta Liturghie Arhiereasca a fost celebrata de catre PS Florentin Crihalmeanu, impreuna cu preotul Cristian Goia, paroh in Someseni.

PS Florentin a lansat un apel la rugaciune pentru pace si solidaritate cu populatia din Libia si Japonia.

"Astazi, din nefericire, ni se prezinta evenimente groaznice, ca si un meci de fotbal: este ingrozitor faptul ca a inceput un nou razboi – este ingrozitor sa ni se prezinte tipurile de avioane si de armament care sunt implicate in atacuri, in loc sa fim invitati sa ne rugam sa nu continue un razboi care cu siguranta, pentru ambele parti, va provoca multe morti si multa distrugere. De aceea, va invit sa nu privim cu ochi de spectatori razboiul din Libia, ci dimpotriva, sa ne rugam sa fie pace.
in mod asemanator, sa ne rugam pentru oamenii nevinovati din Japonia, care, dupa un cutremur de cea mai mare intensitate, au avut si ghinionul acelui val imens care a maturat tot in calea lui. Sa nu privim ca spectatori, sa nu privim ca pe un film artistic aceste imagini, ci sa-i purtam in rugaciunile noastre. Atitudinea crestina in fata necazului, a dezastrului, este sa nu ramanem indiferenti, pentru ca, Dumnezeu sa ne fereasca dar putea sa ni se intample si noua. Va invit sa aveti in rugaciune aceste intentii
", a spus PS Florentin in mesajul sau.

La slujba au asistat si autoritatile locale si judetene: primarul Sorin Apostu, prefectul Florin Stamatian, senatorul PDL, Mihail Hardau, deputatul PNL, Horea Uioreanu, deputatul independent, Mircea Giurgiu, si deputatul PDL, Adrian Gurzau, dar si consilierul judetean PNL, Ioan Petran.

La finalul slujbei s-a infiintat, in parohia Someseni, Reuniunea Mariana cu titulatura Buna-Vestire, o asociatie prin care credinciosii vor sa se incredinteze ocrotirii Maicii Sfinte si isi propun o viata mai intensa de rugaciune si apostolat.

Comentarii Facebook