PS Florentin Crihalmeanu, in pelerinaj la Roma pentru a asista la beatificarea Papei Ioan-Paul al II-lea! FOTO


PS Florentin Crihalmeanu a pornit in pelerinaj la Roma pentru a asista la beatificarea Papei Ioan-Paul al II-lea. Ceremonia va avea loc duminica, 1 mai, in Piata San Pietro.

"Eparhia greco-catolica de Cluj-Gherla va fi reprezentata, in primul rand, de PS Florentin Crihalmeanu, singurul episcop roman care a primit hirotonirea episcopala prin mainile Papei Ioan Paul al II-lea. PS Florentin a pornit spre Roma cu bucurie, dar si cu emotie, reamintindu-si sirul intalnirilor cu Fericitul Papa, discutiile purtate cu ocazia vizitelor ad limina, sau cu alte ocazii, rolul Papei Ioan-Paul II fiind decisiv in reorganizarea Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica, dupa caderea zidului comunist – cadere care in mare masura tot lui i se datoreaza", a declarat PS Florentin, episcop greco-catolic de Cluj Gherla.
 
Alaturi de Preasfintia Sa, la Roma au plecat mai multi pelerini greco-catolici, preoti, persoane consacrate si credinciosi laici. Este vorba despre un grup mare de tineri din Asociatia ASTRU-Cluj, studentii de la Seminarul Teologic "Sfantul Ioan Evanghelistul" din Cluj, care se vor intalni la Roma cu colegii lor, studentii de la Colegiul greco-catolic "Pio Romeno".

 

Vezi si

Interviu cu PS Florentin Crihalmeanu, despre beatificarea Papei Ioan Paul al doilea!

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat duminica, 1 mai. Un milion de pelerini sunt asteptati la Vatican

Comentarii Facebook