PS Florentin Crihalmeanu critica Guvernul in pastorala de Craciun, pentru ca a redus indemnizatia pentru copii


Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu, a criticat in pastorala de Craciun Guvernul Emil Boc pentru ca a redus indemnizatia de crestere a copiilor.

Episcopul a afirmat ca familia este celula de baza a societatii si rolul Guvernului este de a o proteja.

"Dorim sa ajutam societatea actuala, suferinda spiritual, sa se insanatoseasca si, redescoperind valoarea importanta a familiei, sa o ajute sa isi recapete demnitatea pe care trebuie sa o aiba. Printr-un sondaj sumar in randul preotilor nostri, am observat ca principala problema in familie este lipsa celor necesare traiului decent. Daca societatea nu se preocupa de a crea acest cadru necesar dezvotarii armonioase, apar dereglari si in societate, pentru ca familia este, practic, celula de baza. Vrem sa insanatosim societatea. Haideti sa incepem cu familia!", a declarat PS Florentin Crihalmeanu.

Episcopul a mai vorbit si despre efectele negative pe care le are asupra societatii progresul stiintific si tehnologic.

"Agnosticismul in domeniile teoretice si utilitarismul in domeniile etice si practice sunt doar doua dintre acestea. Utilitarismul reprezinta civilizatia productiei si a placerii, o civilizatie a lucrurilor si nu a persoanelor, o civilizatie in care persoanele sunt confundate cu obiectele. De aici o serie de ingrijoratoare devieri comportamentale contrare doctrinei crestine care ameninta grav institutia familiei, celula fundamentala a societatii si ca urmare viitorul societatii bazate pe o autentica civilizatie a iubirii. Acolo unde libertatea autentica a iubirii lipseste, se instaureaza in scurta vreme sclavia pacatului si a patimilor", a afirmat PS Crihalmeanu.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a afirmat ca reducerea natalitatii si emigrarea masiva sunt elemente care vor afecta pe termen lung societatea romaneasca.

Comentarii Facebook