Protest la Turda cu 100 de pensionari satui sa fie bataia de jos a Guvernului. Varstnicii acuza primaria ca a boicotat protestul


Protestul din aceasta dimineata de la Turda s-a lasat cu huiduieli si amenintari. 100 de pensionari s-au strans in fata primariei cu toate ca nu aveau autorizatie. Oamenii si-au spus ofurile si au acuzat partidele politice ca au adus tara "la sapa de lemn".

Ana Potcoava, presedintele Societatii Civile din Turda, organizatorul mitingului a acuzat primaria ca i-a cerut sa anuleze mitingul si adaugat ca prefectul Florin Stamatian a "lasat vorba" ca protestul sa fie blocat.

"Le-am explicat ca nu se poate acest lucru pentru ca s-au pus 735 de afise in toate cartierele orasului si oamenii vor veni, iar eu nu mai am cum sa-i opresc! Mi-au raspuns ca vor interveni dansii cu ajutorul Jandarmeriei, care a anuntat fiecare administrator de bloc sa ia masuri incat populatia Turzii sa nu se mai mobilizeze. De "sus" s-a primit un ordin, iar Primaria Turda a luat aceasta decizie tot sub presiune, dar vom incerca sa o organizam la o alta data. Nu se poate sa ni se puna pumnul in gura, sa nu uitam ca traim intr-un Stat democratic in care prima libertate este cea de exprimare", a declarat Ana Potcoava, citata de Turdanews.ro.

Administratorul public al Primariei Turda, Radu Crisan, a respins acuzatiile si a adaugat ca mitingul nu a fost aprobat de la inceput, asa ca nu avea cum sa fie anulat.

"Am avut o discutie informala cu doamna Potcoava, chiar daca cererea pentru organizarea mitingului nu a fost semnata si de dansa, ci doar de reprezentantii PRM Turda. Dar nu am amenintat-o. Am explicat ca nu este autorizat mitingul si ca-si asuma consecintele. Conform legii, se poate incadra la o posibila fapta contraventionala. Referitor la domnul prefect, eu nu am discutat cu dânsul si nici nu am informatii ca ar fi fost la Turda, in cursul zilei de joi. Probabil sunt doar niste zvonuri lansate de doamna Potcoava", a afirmat Radu Crisan.

 

Foto: Turdanews.ro

Comentarii Facebook