Social

Protest la Primăria Cluj pentru colectare selectivă (VIDEO): ”Vrem colectare selectivă reală la Cluj! Scoatem gunoiul de sub preș!”

   

Mai mulți ecologiști clujeni au depus la Primărie o listă cu 3.845 de semnături și au cerut să se facă pași reali pentru implementarea sistemului de colectare selectivă.

 

În momentul acesta avem 3.845 de semnături, pe care le depunem azi la registratura Primăriei și cerem trecerea imediată la colectarea selectivă în Cluj. Nu se poate și nu este acceptabil ca în secolul 21, într-un oraș european, să nu existe o reală colectare selectivă și rampele de deșeuri de lângă oraș să producă acest impact negativ de mediu și impactul social. Soluția pe care o vedem noi este colectarea selectivă reală a deșeurilor și dacă se vaface vom putea reduce impactul de mediu. Am inițiat de mai multe ori dialog cu Primăria și în 2015, când a început marea problemă a deșeurilor, dar nu s-a făcut până acum nimic. Ceea ce s-a făcut foarte timid a fost zilele trecute, după ce am început noi campania de strângere de semnături și am anunțat protestul de azi, au început să se miște lucrurile la Primărie”, a explicat Korosfoy Sandor, organizatorul evenimentului.

 

Mai mulți ecologiști clujeni au depus la Primărie o listă cu 3.845 de semnături și au cerut să se facă pași reali pentru implementarea sistemului de colectare selectivă.

 

Pubelele îngropate sunt o risipă de bani

 

Korosfoy Sandor a vorbit și despre pubele îngropate, amenajate în Mănăștur, spunând că ărima dată trebuie să învățăm să lucrăm cu ”roaba”. 

 

Acele puncte îngropate sunt o altă problemă. Noi înainte să începem să lucrăm cu avioane îngropate ar trebui să învățăm să lucrăm cu roaba. Nu are rost să facem puncte îngropate și sistem foarte sofisticat, care ne îngreunează colectarea selectivă, până când nu am început să colectăm selectiv. De fapt acele puncte îngropate sunt patru containere mari îngropate. Dacă noi învățăm să colectăm în punctele îngropate, o să învățăm să colectăm și fără această enormă investiție. Este totuși destul de mult”, a mai spus Korosfoy Sandor. 

 

Sistemul de salubritate trebuie reorganizat

 

Trebuie să existe un regulament foarte clar, care să ne spună ce, cum și când să colectăm, unde și cum să le depozităm. După aceea Primăria trebuie să facă organizarea sistemului de colectare în așa fel încât ceea ce colectăm selectiv să fie reciclat. 

 

Pentru administrațiile de blocuri nu trebuie impuse noi penalități, pentru că legislația în domeniul deșeurilor și legea ambalajelor impune și stabilește penalități pentru necolectarea selectivă.

 

Primăria trebuie să facă informarea cetățenilor, în paralel cu reorganizarea serviciului de salubritate și a modului de colectare a deșeurilor reciclabile”, a mai spus 

coral1_1_1.jpg
6-11-2017, 13:08
44 vizualizări
4 comentarii
o clujanca10-11-2017, 7:01
Asa cum in alte state europene se face colectarea selectiv, se poate face si la noi. Sunt amenajate locuri de depozitare pentru deseuri din lemn, sticla, hartie(ambalaje), materiale plasice (peturi)... si pubelele de gunoi menajer (umed). Cine nu respecta, plateste amenda. Asa ar trebui facut si la noi. Sper ca intr-o zi sa fie si la noi asa ceva.
Ma doare-n kwr de selectarea voastră 8-11-2017, 8:18
Dacă nu duceți gunoiul și să - l selectați voi care îl refolositi și luați bani pe el o să îl arunce cetățenii neselectat pe bulevarde și tot o să-l cărați infecților.
Aurel7-11-2017, 14:52
Încet, încet, lumea se va lămuri de incompetentul ăsta de Boc. A știut să închidă peste 60 de spitale și să taie pensii și salarii, dar să rezolve problema gunoaielor din oraș...
mario7-11-2017, 8:25
Boc nici in al 13-lea ceas nu are un plan de actiune. E mai usor sa incendiezi gunoaiele. nu mai conteaza ca sanatatea populatiei este grav afectata.
Dar bineinteles ca incompetenta lui si a lui tise se justifica prin vechea lozinca :"Guvernul e de vina'.

Cele mai citite ştiri din Social

531 vizualizări
18-9-2018, 14:18
Imagini șocante cu drogați într-un oraș din Cluj. Tineri care par POSEDAȚI - VIDEO» Vezi tot
278 vizualizări
19-9-2018, 22:12
Pomohaci și-a recunoscut vina pentru a primi un an de închisoare cu suspendare» Vezi tot
216 vizualizări
19-9-2018, 15:13
Tupeu MAXIM la Cluj! Cum a reușit să parcheze un șofer, ziua în amiaza mare, la Vivo FOTO» Vezi tot
181 vizualizări
19-9-2018, 22:25
Un clujean a făcut un experiment cu roșii made în Germania. Au încolțit și nu s-au stricat - FOTO» Vezi tot
134 vizualizări
19-9-2018, 11:03
Necropsia câinelui mort la Clinica USAMV Cluj arată că nu putea fi salvat. Medicii: Am fost hărțuiți» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?