Protest la Cluj! Steagul UE desenat de clujeni în Piața Unirii - FOTO/VIDEO

 

Protestatarii au ieșit în stradă la Cluj-Napoca și duminică seara, 26 februarie, de la ora 19.00.

 

Dupa tricolor, protestatarii nostri de la Bucuresti si-au asumat o noua provocare: Vor sa creeze duminica viitoare steagul Uniunii Europene in Piata Victoriei. Ne alaturam si noi cu versiunea mai restransa in Piata Unirii? 

 

Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului, a spus intr-un mod indirect ca ar fi mai bine sa iesim din UE http://bit.ly/2luDKi9

Teodor Melescanu face intalniri pe ascuns cu Ambasadorul Rusiei http://bit.ly/2lyJoCh

Nu stim exact ce directie isi doresc ei pentru Romania, dar noi, cei care o sa iesim duminica in Piata Victoriei, dorim sa transmitem un mesaj clar pentru Europa”, au transmis organizatorii înainte de eveniment.

 

Oamenilor li s-a cerut să aducă o ”Foaie ALBASTRA + o LANTERNA. In ajutorul vostru vom veni cu foi albastre pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului si vom lumina cerul cu steagul UE. Surse culori: FOI COLORATE (NU cartoane), saci de plastic, dosare de plastic, materiale foarte subtiri, aplicatii pe telefon mobil (poze colorate intr-una din culorile de pe steag).

 

!!!! NU UITATI DE ILUMINAREA FOILOR IN TIMPUL EVENIMENTULUI DE LA O DISTANTA DE APROXIMATIV 10-20 CM !!!!”.

 

Am avut norocul in seara asta sa prind exact momentul in care s-a format steagul UE in Cluj, de undeva mai de la distanta. Partea faina e ca toata lumea stia de unde e filmata si s-a intors spre mine cu stelele si foile albastre. Un sentiment excelent sa vezi cum un grup mare de oameni se poate mobiliza si actiona impreuna in acelasi timp.

 

Sper sa transmitem cu ocazia asta un mesaj clar celor de la Bucuresti cam unde am vrea sa se indrepte tara asta si care sunt valorile pe care ni le dorim. Nu exista cale de intoarcere! Dati mai departe sa se vada”, a relatat fotograful Marcel Pirosca.



Foto/video: Marcel Pirosca/Facebook

Comentarii Facebook