Protest la Apahida față de relocarea romilor de la Pata Rât în comuna lor

 

Circa 60 de apahideni au participat la mitingul organizat pe rețelele de socializare, împotriva relocării romilor de la Pata Rât, în Apahida.

 

Protestul a avut loc la Căminul Cultural, sâmbătă dimineața, de la ora 10.00. Oamenii au pus la punct o strategie pentru a opri lucrările la cele două locuințe colective, care vor conține 12 apartamente, una situată pe strada Libertății și alta pe strada Nouă.

 

Oamenii au luat decizia de a depune în cursul zilei de luni o reclamația la Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj, pentru a sesiza anumite nereguli, cum ar fi nerespectarea distanței dintre construcție și limita de proprietate, dar și lipsa acordului vecinilor, un aspect foarte grav. De asemenea, cei prezenți au decis să consulte un avocat pentru a demara o procedură judiciară cu privire la această situație.

 

De asemenea, cei 60 de apahideni au decis să participe la ședința de Consiliul Local, care va avea loc marți de la ora 16.00, la Căminul Cultural din Apahida. Protestatarii au reclamat faptul că primarul comunei Apahida, Grigore Fati, deși a promis că va dispune constituirea unei comisii de control la fața locului, constituită din specialiști, care să verifice eventualele nelegalități, nu s-a ținut de cuvânt. ”A venit și la ședința de data trecută să ne spună că nu a știut nimic. Dar după cum se poartă clar e pe mână cu acești”, a spus un apahidean, scrie Ziar de Apahida.

 

Primarul comunei Apahida nu a participat la discuția cu localnicii, fiind la un medic.

 

La fața locului au fost prezenți doar doi consilieri locali, Tudor Oros și Vălean Răchișan. Timp de trei secunde a trecut și consilierul Viorel Nacu, dar acesta a plecat repede motivând că trebuie să își ia medicamentele după care nu s-a mai întors.

 

PNL Cluj le-a cerut consilierilor locali din Apahida să nu se implice și nici să nu susțină protestele localnicilor, mai ales că decizia de relocare a țiganilor de la Pata Rât este semnată de Emil Boc, iar banii din proiectul european sunt coordonați de liberalul Zoli Coroian.

 

Să vedem acum cine ține cu oamenii și cine nu. Primarul a spus că nu a putut conduce Apahida din cauza consiliului local. Să vedem acum, care din consilieri vor vota pentru și care împotrivă. Să trecem dincolo de mafia imobiliară și să vedem cine susține, și cine nu, această mafie”,  a precizat consilierul local Vălean Răchișan.

Comentarii Facebook