Protest in Polus Center fata de distrugerea Parcului Feroviarilor: Am venit "acasa" la Paszkany sa protestam - VIDEO si FOTO

 

Circa 30 de tineri, membri ai unor organizatii ecologiste, au protestat duminica, in jurul orei 14.00, langa fantana din Polus Center fata de inchiderea si distrugerea Parcului Feroviarilor.

 

VEZI FOTO DE LA FLASH MOB

 

Tinerii au intins paturi pe jos si s-au asezat la un picnic. Fiecare si-a adus de acasa o mica gustare si unul dintre tineri a si cantat la chitara.

 

"Paszkany nu ne lasa sa intram in Parcul Feroviarilor, asa ca ne-am decis sa venim aici la Polus Center si sa protestam. Stim ca Arpad Paszkany are numai o mica parte din actiunile mall -ului, dar este o metoda de protest prin care credem ca glasul nostru va fi auzit", a declarat Adrian Dohotaru, reprezentantul Grupului pentru Actiune Sociala (GAS) Cluj.

 

La flash mob a luat parte si secretarul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, arhitectul Virgil Pop. "In Parcul Feroviarilor, orice lucrare s-a facut este fara autorizatie, deci este ilegala. Trebuie sa fie respectate normele pentru ca zona sa nu fie distrusa. Domnul Paszkany a intervenit pana acum fara a avea avizele legale, lucru care ne face sa credem ca intentiile lui nu sunt cele mai curate cu toate ca sustine ca vrea sa amenajeze parcul", a spus Virgil Pop.

 

Protestul din Polus Center a durat circa 15 minute, dupa care tinerii si-au adunat lucrurile si au plecat.

 

Parcul Feroviarilor este administrat de catre clubul de fotbal CFR Cluj, detinut de omul de afaceri Arpad Paszkany. Zona a fost inschisa in luna martie si reprezentantii GAS Cluj au protestat fata de taierea copacilor si amenajarea parcului fara a avea o autorizatie.

 

Citeste si...

Paszkany este acuzat ca a ordonat taierea arborilor din Parcul Feroviarilor!

Salvati Parcul Feroviarilor! 50 de tineri au protestat in fata portii si au cerut ca Parcul sa nu fie defrisat! - VIDEO si FOTO

Vezi ce vrea sa faca Arpad Paszkany cu Parcul Feroviarilor! VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook