Protest în Piața Unirii. Ecologiștii Roșia Montană se raliază celor din Grecia, unde se face un proiect similar - VIDEO și FOTO

 

Peste 30 de ecologiști clujeni, membri ai mai multor ONG -uri, au protestat în Piața Unirii din Cluj-Napoca în semn de susținere a grecilor, unde o firmă vrea să înceapă exploatarea aurului cu cianuri. 

 

Ne aflăm astăzi aici pentru a ne exprima solidaritatea cu cetățenii din nordul Greciei, din regiunea Halkidiki, care suferă de aceleași probleme ca și locuitorii din Roșia Montană și Certej, și pentru  arăta lumii că mineritul cu cianuri este o problemă nu numai a României, ci și a Europei și a lumii. Există exploatări în Spania, Peru, Chile, Canada, Noua Zeelandă, Finlanda, Turcia și România.  Am vrut să ne solidarizăm cu ei, pentru că azi sunt acțiuni foarte mari, pe acest subiect în Atena și Salonic.

 

Am vrut să atragem atenția și asupra referendumului din 9 decembrie din 35 de localități din județul Alba, un referendum legal, dar ilegitim, pentru că Roșia Montană Gold Corporațion își face campanie pe banii publici într-un referendum în care nu votează locuitorii din Alba Iulia, din orașul Blaj. Nu votează toți românii și cei din țările din jur, pentru că proiectul Roșia Montană este un proiect cu impact transfrontalier”, a spus Mihnea Bidariu, solistul trupei Luna Amară, participant la marș. 

 

Participanții la protest de la Cluj-Napoca s-au strâns în Piața Unirii la ora 15.00, iar de acolo au pornit într-un marș prin centrul orașului.

 

În Grecia, exploatarea ar urma să fie făcută de compania El Dorado Gold Corporation. 

Comentarii Facebook