Protest in Piata Lucian Blaga impotriva mutarii tiganilor de pe strada Coastei la Pata Rat!


Asociatia Amare Prhala si alte organizatii civice rome si ne-rome vor protesta miercuri, 19 ianuarie, de la ora 14.00, in Piata "Lucian Blaga" fata de mutarea tiganilor de pe strada Coastei la Pata Rat.

"Atragem atentia ca proiectul "Locuintele sociale din Pata-Rat" conduce la segregare rezidentiala si la constituirea unui ghetto stigmatizat. Amplasarea locuintelor langa groapa de gunoi a orasului si depozitul de deseuri chimice a unei fabrici de medicamente afecteaza grav sanatatea persoanelor. Distanta fata de oras si inadecvarea mijloacelor de transport in comun ingreuneaza accesul la educatie, locuri de munca si servicii publice. Demnitatea umana a persoanelor mutate a fost lezata.

Manifestarea exprima revendicarea locuitorilor deja mutati in Pata Rat si a altor familii vizate pentru relocare de a primi locuinte decente in oras
", sustin intr-un comunicat organizatorii protestului.

Manifestarea are ca slogan: "Sunt rom si vreau sa traiesc in demnitate" iar memoriul intocmit a fost semnat de 160 de reprezentati ai organizatiilor civice si de personalitati de seama din Romania si strainatate.

Apelul poate fi vazut AICI

Comentarii Facebook