Protest în Feleacu! Oamenii și-au cerut livezile și au criticat lucrările de pe DN1 - FOTO

 

Circa 100 de persoane au protestat duminică, în jurul orei 12.30, în comuna Feleacu.

 

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că Primăria Cluj-Napoca refuză să îi pună în posesie pe foștii proprietari de teren din livadă. 

 

De asemenea, ei sunt nemulțumiți de lucrările pe care CNADNR le face pe DN1, unde a fost montate borduri la fel ca și în Tureni. Ei spun că din cauza acestor lucrări este pusă în pericol viața șoferilor, iar ei nu mai pot intra în propriile curți, fiind nevoiți să facă un ocol, până la sensul giratoriu.

 

Oamenii au adus cu ei pancarte și bannere pe care au scris: ”Stop afacerilor cu borduri. Nu distrugeţi şoseaua E60. Este bun naţional”, ”Protestăm împotriva distrugerii şoselei naţionale E60 şi îngrădirea accesului la domiciile proprietarilor”, ”Nu validaţi abuzurile comuniste. Nu lăsaţi Primăria Cluj să încalce hotarul Feleacului” sau ”Protestăm împotriva nerestituirii, după 25 de ani, a pământurilor strămoşeşti, abuziv luate de regimul comunist”.

 

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a spus că separatoarele de sens de pe DN1 sunt un pericol și nu mai permit locuitorilor care vin cu maşina dinspre Cluj-Napoca să vireze la stânga, spre curțile lor.

 

Este drum naţional pe care l-au împărţit în două, nu avem treceri de pietoni, nu putem să ajungem la casele noastre, trebuie să mergem cinci kilometri până la Tureni ca să întoarcem. Lucrările sunt făcute la mişto, când plouă se adună apa şi apoi se scurge pe drum, dacă îngheaţă la iarnă, traficul va fi haos. Protestăm şi faţă de faptul că terenuri de peste 400 de hectare de livezi nu sunt date înapoi locuitorilor din Feleacu. Acestea sunt validate din 2003 de comisia judeţeană de fond funciar, iar de atunci Primăria Cluj-Napoca refuză punerea în posesie. Terenurile sunt proprietatea locuitorilor din Feleacu, aflate pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Dreptul la proprietate e sfânt, deci ne sunt încălcate drepturi constituţionale”, a spus Gabriel Costea.

 

 

Comentarii Facebook