Protest în Feleacu! Localnicii circulă foarte încet în semn de protest

 

Un nou protest împotriva lucrărilor făcute pe DN1, pe raza comunei Feleacu, a avut loc duminică, 27 noiembrie, de la ora 12.30.

 

Oamenii s-au strâns lângă DN 1, în zona fostului post de poliție, au scandat lozinci împotriva celor care au aprobat lucrările de montare de borduri pe DN 1, pentru separarea sensurilor de mers. Ei spun că din cauza acestor lucrări este pusă în pericol viața șoferilor, iar ei nu mai pot intra în propriile curți, fiind nevoiți să facă un ocol, până la sensul giratoriu.

 

Pentru a trage un semnal de alarmă, oamenii din comună s-au urcat în mașini și au circulat cu viteză foarte redusă pe DN 1. ”Se circulă cu viteză foarte redusă. Cei care au participat la protestul de la ora 12.30 au ales și această formă de a-și manifesta nemulțumirea”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

În Vâlcele, oamenii traversează încolonați DN 1, pe trecerea de pietoni, în semn de protest față de accidentul de la începutul lunii noiembrie, când o fată de 15 ani a murit, pentru că ambulanța nu a putut ajunge mai repede la ea. Atunci, șoferul ambulanței a fost nevoit să treacă peste bordurile montate pe drum, pentru a scăpa de blocajul din trafic. 

 

Șoferii care tranzitează comuna Feleacu, pe DN 1, simt pe pielea lor efectele. Coada de mașini se întinde pe kilometri, pe ambele sensuri. 

 

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a spus că separatoarele de sens de pe DN1 sunt un pericol și nu mai permit locuitorilor care vin cu maşina dinspre Cluj-Napoca să vireze la stânga, spre curțile lor.

 

Este drum naţional pe care l-au împărţit în două, nu avem treceri de pietoni, nu putem să ajungem la casele noastre, trebuie să mergem cinci kilometri până la Tureni ca să întoarcem. Lucrările sunt făcute la mişto, când plouă se adună apa şi apoi se scurge pe drum, dacă îngheaţă la iarnă, traficul va fi haos. Protestăm şi faţă de faptul că terenuri de peste 400 de hectare de livezi nu sunt date înapoi locuitorilor din Feleacu. Acestea sunt validate din 2003 de comisia judeţeană de fond funciar, iar de atunci Primăria Cluj-Napoca refuză punerea în posesie. Terenurile sunt proprietatea locuitorilor din Feleacu, aflate pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Dreptul la proprietate e sfânt, deci ne sunt încălcate drepturi constituţionale”, a spus Gabriel Costea.

Comentarii Facebook