Protest în Apahida împotriva relocării romilor de la Pata Rât

 

Locuitorii din comuna Apahida anunță că vor ieși în stradă în cursul zilei de vineri, 12 mai. 

 

VINERI LA ORA 10 ADUNARE IN FATA PRIMĂRIEI APAHIDA !!!!!!!!

 

APAHIDA INCOTRO? - STOP ACESTEI ACTIUNI DE STRAMUTARE! Apahidenii au un cuvant de spus, chiar daca am fost ignorati de dl primar Fati, este comuna noastra, noi decidem ce si cum se intampla la noi in comuna.

 

Actiune impotriva fundatiei norvegiene de a construi case sociale in Apahida si de a stramuta persoane de etnie roma de la Pata Rat la noi in comuna, in loc sa le creeam in prima faza conditii decente persoanelor de etnie roma care locuiesc deja in localitatea noastra. Acesta este un proiect acceptat si tolerat de actualul primar, Grigore Fati, care nu s-a impus in niciun fel, a acceptat cu capul plecat tot ce i s-a impus de la centru”, se arată într-un anunțul protestului.

 

Proiectul Pata-Cluj, finanțat cu 4 milioane de euro de către Guvernul Norvegiei, va ajuta 35 de familii de la Pata Rât să se mute în apartamente în Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești.

 

Din acești bani, Asociația Metropolitană Cluj a cumpărat în secret apartamente în Cluj-Napoca, Florești, iar în Apahida va construi un imobil cu mai multe apartamente. 

 

Romii de la Pata Rât se mută în apartamente în Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești. Chiria e de 100 de lei

Comentarii Facebook