Protest cu 10.000 de sindicalisti, vineri, 4 martie, in Piata Lucian Blaga din Cluj Napoca!


Sindicatele din Cluj vor organiza vineri, 4 martie, un protest de proportii cu participarea a 10.000 de perdoane. Principala nemultumire este noul Cod al Muncii.

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat ca noul pachet legislativ este in defavoarea angajatilor si ii protejeaza pe angajatori.
 
"Sindicatele din Cluj, Cartel Alfa, BNS, CSDR si CNSLR Fratia, vor organiza, vineri, un miting de protest in Piata Lucian Blaga din Cluj-Napoca, urmat de un mars prin centrul orasului pana la Prefectura, la care estimam participarea a circa 10.000 de persoane. Trebuie sa spunem <<Nu>> sclaviei impuse de Codul Muncii, sa ne luptam sa nu fie implementata sclavia. Principalul vinovat fata de actuala situatie este javra ordinara care nu a iesit afara. Cei din Guvern vor sa modifice Codul Muncii, care este al angajatului, nu al patronului, si noi vrem sa ne aparam angajatul in raport cu angajatorul", a precizat Grigore Pop.
 
In paralel vor fi stranse semnaturi pentru greva de avertisment de doua ore in ziua in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul Muncii.

Mitingul de vineri, 4 martie, va avea loc in Piata Lucian Blaga si sindicalistii ii cheama pe toti locuitorii judetului Cluj sa li se alature.

"Sindicatele poarta stindardul, dar politica actuala de austeritate a statului afecteaza toata populatia. Sindicatele nu mai au forta de dinainte, astfel incat asteptam ca la protest sa ni se alature cat mai multi clujeni. Sa spuna un 'NU' raspicat noului Cod al Muncii, care va duce la desfiintarea sindicatelor", a spus Stanca Maria Constantinescu, presedintele CSDR Cluj.

Comentarii Facebook