banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg

Social

Prorectorii UBB Cluj au atacat DUR tăierile de fonduri făcute de Ministerul Educației

   

UBB Cluj a pierdut 200 de locuri bugetate în urma deciziei Ministerului Educației de tăiere de fonduri.

 

Dacă te uiți de afară, ce vezi? Ce e în ranking-uri, UBB, Universitatea București, Universitatea Cuza, cea din Timișoara; șansa noastră ține de aceste universități și de zona de competitivitate, master și doctorat. Exact asta a fost atacată. Dacă niște inamici ai țării voiau să facă rău României, acolo atacau. Ne izolează complet de aria internațională a educației și cercetării. Eu mă tem de un lucru, foarte tare. Ministerul lucrează la clasamentul universităților; dacă se face în această logică și această ideologie, o să ne trezim că marile universități vor fi, așa și apoi se vor și inventa criterii ca să justificăm această poziție”, a declarat prorectorul Daniel David.

 

Suntem foarte îngrijorați. A spune că Universitatea din București nu are grad de încredere ridicat, la ce oameni de stat a dat, este cel puțin îngrijorător. Nu se poate să ne jucăm cu o universitate de referință din țară. Ne-au tăiat de la masterat și doctorat, adică chiar de la competitivate. Prin aceste locuri se realizează circulația studenților și nu vom mai fi interesanți, prin tăierea acestor locuri, să intrăm în networkuri europene. În loc să ne susțină, să rămânem conectați în aria europeană acolo au atacat. Noi așa ne separăm de criteriile europene, noi facem ierarhi interne, după interesele nostre,  noi ne izolăm de Europa prin aceste măsuri”, a mai spus Daniel David, cel mai probabil viitorul rector al UBB Cluj, conform Clujul Cultural.

 

Tăierile de fonduri s-au făcut numai de la universitățile care au criticat politicile educaționale ale PSD.

 

Citiți mai departe AICI.

coral1_1_1.jpg
13-4-2018, 12:50
49 vizualizări
6 comentarii
justice13-4-2018, 15:22
Cam fara logica ultima parte a afirmatiilor "posibilului viitor rector", din primul calup citat. In rest, ministerul poate dispune cam cum doreste, de locurile bugetate. Cei care doresc mai multe locuri, nu au decat sa propuna locuri cu taxa. Este interesant de vazut ce sa va intimpla cu locurile (mai putine) bugetate, la nivel de UBB si apoi spre facultati. Parca vad ca vor merge tot spre partea mai putin performanta stiintific , dar bine reprezentata numeric in senat (e.g. economice, drept, filologie, istorie, stiinte politice, etc.), in detrimenul celor care intr-adevar aduc vizibilitatea internationala a UBB-ului (e.g. fizica, chimia, matematica). Dar astia din urma, "daca nu-s psihologie, nu conteaza", ca sa citez un "viitor..."
David13-4-2018, 15:02
De unde stiti voi ca David va fi rector? Din cate stiu eu se vor organiza alegeri inainte.
Geo13-4-2018, 14:46
Daca taierile de locuri bugetare s-au facut de la specializari "de umplutura" de ex (turism, geografie, asistenta sociala, studii europene sau zeci de sectii in limba materna), necautate pe piata muncii si la care studentii se inscriu doar ca sa faca si ei o facultate iar dupa absolvire lucreaza pe nu stiu unde atunci, foarte bine, e de apreciat. Daca s-a taiat de la specializari importante: info, economie, conta, finante, etc, atunci e o problema si ar trebui sa protesteze.
Dar prin faptul ca nu spun cei de la universitate de la ce sectii s-au taiat locurile bugetare atunci e cam clar ca e vorba despre prima categorie.
razvan13-4-2018, 13:57
Romania...pe de alta parte ideea de a da bani la facultati/universitati care aduc plus valoare (mai ales cele tehnice) nu e rea, doar ca nu e bine sa fie folosita ca o masca pt niste jocuri...
Țopăiala fiscală13-4-2018, 13:09
Nu iutați! La viitoarele alegeri votați ciuma roșie=p.s.d.
.16-4-2018, 8:39
las' ca poate vor fi unii care o vor vota pe ma-ta

Cele mai citite ştiri din Social

2805 vizualizări
22-10-2018, 14:43
O pădure din Beliș a dispărut peste noapte! Hoții se joacă cu pădurarii: Nu-i prind pentru că nu se vrea» Vezi tot
1471 vizualizări
22-10-2018, 13:57
Cluj, Parcul Central: Elevi după ore spărgeau o gheretă pentru a fura produse - VIDEO» Vezi tot
1018 vizualizări
18-10-2018, 12:24
Cluj: Tânăr drogat umblă haotic printre mașini cu plicurile în buzunar - VIDEO» Vezi tot
893 vizualizări
22-10-2018, 21:18
Accident mortal pe centura orașului Gherla» Vezi tot
442 vizualizări
22-10-2018, 13:32
Cocalar pe centura Florești. S-a TURAT pentru că nu a putut depăși - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?