Proiectul Cluj 2021 - Capitală Culturală Europeană are un nou ambasador. Despre cine este vorba FOTO


Primarul Emil Boc i-a înmânat diploma de “Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021 - Capitală Europeană a Culturii” domnului profesor doctor Gian Carlo di Renzo, titular al Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie al Universităţii din Perugia, Italia.

Profesorul Gian Carlo di Renzo este o remarcabilă personalitate a ştiinţelor medicale, a Obstetricii şi Ginecologiei, în special, cu merite relevante în Medicina Materno-Fetală, în ecografia obstetricală, promotor al cercetării fundamentale în obstetrică, precum şi al noilor tehnologii în această specialitate. S-a născut la 13 iunie 1951 în Verona, Italia şi a absolvit Cum Laudae Facultatea de Medicină a Universităţii din Padova.

Activitatea medicală de învăţământ şi de cercetare a profesorului a fost dublată de o intensă participare în cele 7 societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale. În ceea ce priveşte activitatea sa ştiinţifică, aceasta s-a concretizat în peste 1100 de lucrări care au fost publicate în 200 de reviste internaţionale şi 65 de cărţi.

Profesorul a fost alături de Societatea Română de Obstetrică şi Ginecologie, a participat la fondarea Asociaţiei Române de Medicină Perinatală şi a sprijinit organizarea Centrului de Medicină Perinatală şi Diagnostic Prenatal, care funcţionează în prezent în cadrul Clinicii Obstetrică şi Ginecologie I Cluj-Napoca. A participat la toate conferinţele Asociaţiei Române de Medicină Perintală, precum şi la cele trei sesiuni ale Şcolii Europene de Medicină Perintală “Ian Donald”, care au avut loc în ţara noastră.

AStfel, prin activitatea sa, profesorul a contribuit foarte mult la creşterea calităţii actului medical, 70% din rezidenţii români participând la aceste cusuri.

Asociaţia Cluj-Napoca 2021 - Capitală Culturală Europeană îşi propune să investească în funcţia de ambasador cca 20 de personalităţi din domenii diferite: arte vizuale, teatru, dans, muzică, film, literatură, arhitectură, patrimoniu, responsabilitate socială, educaţie/cercetare, tineret, media, business/antreprenoriat.

În activitatea sa ambasadorul primeşte un mandat din partea asociaţiei şi sprijin pentru ducerea la îndeplinire a acestuia.
Acţiunea "Ambasadorii Clujului cultural" a fost iniţiată în 2012 din dorinţa de a atrage susţinători ai cauzei oraşului în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii”, anunță primarul Emil Boc.

 

Comentarii Facebook