Proiectantul Centurii Valcele - Apahida, despre pretul triplat al drumului, de la 40 la 150 de milioane de euro: E un lucru normal VIDEO


Proiectantul centurii de lut, Valcele - Apahida, firma DP Consult, reprezentata de Mircea Pop, a facut unele declaratii halucinante in legatura cu aceasta lucrare neterminata de 6 ani.

Pop sustine ca este normal ca pretul sa se tripleze, pentru o lucrare care treneaza de 6 ani.

Initial DP Consult a evaluat centura la 40 de milioane de euro, dar a ajuns sa coste peste 150 de milioane de euro. Intrebat cine este de vina, Mircea Pop a spus ca: "Este un concurs de imprejurari nefericit pentru ca la aceasta lucrare, ca si la orice constructie care se prelungeste foarte mult, preturile se dubleaza si tripleaza si numai din coeficientii de escaladare. Nu a fost cazul aici, pentru ca aici a fost pret ferm si numai prin aprobare de lucrari suplimentare si alte lucrari decat cele prevazute de proiectul initial se putea creste pretul".

Intrebat daca puteau fi prevazute aceste surpari de teren din timp, acesta a spus ca: "Realitatea este ca atunci cand faci si deranjezi anumite structuri din astea de pamanturi cum sunt aici se intampla si lucruri neprevazute, chiar si sa faci totul perfect si ... Parerea mea ca datorita faptul ca lucrarile s-au prelungit au venit si intemperii, deci este un concurs de imprejurari nefericit pentru ca nimeni nu se astepta ca aceasta lucrare sa dureze atat. Sa nu uitam ca e inceputa in 2006 si suntem in 2012 si inca nu e gata. In 6 ani de zile putea sa fi gata si sa intre in reparatii capitale. Cam dupa 5 ani trebuie reparatii capitale".

Mircea Pop a spus ca proiectantul nu are nicio vina. "Nicidecum nu suntem de vina, pentru ca proiectul este facut bine", a mai spus proprietarul DP Consult.

 

Averea unui functionar de la Directia de Drumuri Cluj: Mercedes, Jaguar si vila pe Mediterana de 200.000 de euro

 

Declaratiile au fost facute imediat dupa emisiunea de la Alpha TV Cluj, unde Mircea Pop a mers la bordul unui Jaguar in valoare de 80.000 de euro.

 

Sotia acestuia, Mariana Pop, este sefa Laboratorului de calitate al DRDP Cluj, institutie care a coordonat lucrarile de pe centura. Averea sotilor Pop este uriasa: trei masini, dintre care doua de lux, vile si case de vacanta la Predeal si Baisoara, dar si o casa de 200.000 de euro in Italia.

Mircea Pop a lucrat la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), unde a ocupat functia de director adjunct, de unde a plecat in 2008, iar acum este actionar la firma DP Consult. Interesant este ca tocmai aceasta firma a castigat contracte "grase" cu statul, pentru Centura Valcele - Apahida, Autostrada Transilvania, dar si pentru unele drumuri din Moldova.

Comenzile totale primite de la CNADNR se ridica la circa 7 milioane de lei.

Comentarii Facebook