Programul Rabla va fi reluat la Cluj de saptamana viitoare


Programul Rabla va fi reluat la Cluj de saptamana viitoare, cand REMAT - urile vor primi noile vauchere eliberate de Fondul de Mediu din Bucuresti. Cupoanele s-au epuizat inainte de Paste.

Directorul REMAT Cluj, Traian Ienciu, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca saptamana viitoare luni se va duce la Bucuresti pentru a ridica noile cupoane. "Luni se vom lua pentru ca atunci a fost programat judetul Cluj la Fondul de Mediu. Astfe ca de marti vom relua programul Rabla si vom distribui vaucherele catre cei care doresc sa vina sa isi predea masinile vechi", a mai spus Ienciu.

Cel mai probabil judetului Cluj ii vor reveni 200 de vauchere, daca se va respecta proportia de cupoane distribuie in prima faza a programului. Astfel, ca cele doua centre REMAT din Cluj vor primi fiecare de marti cate 100 de vauchere. 

Directorul Traian Ienciu a mai afirmat ca zilnic la cele doua centre REMAT din Cluj "se prezinta 30 - 40 de persoane care se intereseaza de program pentru ca vor sa isi predea rablele".

In prima parte a programului la Cluj au fost preluate si casate 800 de masini vechi, dintre care aproape 90 % sunt marca Dacia. Pentru fiecare autoturism predat s-a eliberat un cupon in valoare de 3.800 de lei.

Foarte multi dintre cei care si-au predat masinile nu si-au cumparat autoturisme noi, ci au vandut cupoanele. Un astfel de tichet se vinde pe internet sau prin anunturile la mica publicitate cu preturi cuprinse intre 400 si 500 de euro.   

Comentarii Facebook