PROGNOZA METEO. Weekend cu 26 de grade Celsius la Cluj

 

Meteorologii anunță vreme foarte frumoasă în acest weekend la Cluj, cu temperaturi de 25 - 26 de grade Celsius.

 

Vineri, 28 septembrie, vom avea numai 22 de grade Celsius, iar cerul va fi înnorat.

 

Sâmbătă, 29 septembrie, temperaturile se vor ridica până la 25 de grade Celsius și va fi numai soare.

 

Duminică, 30 septembrie, va fi mai cald, iar temperaturile vor urca până la 26 de grade Celsius. 

 

Regiuni

 

În regiunile intracarpatice, soarele nu mai este la fel de generos ca ieri. În Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei, nori pasageri acoperă cerul şi pe spaţii restrânse va ploua slab, astfel că temperatura maximă va fi cu 4..5 grade mai scazută faţă de ieri. Maximele vor atinge valori de 24 de grade la Baia Mare, 26 de grade la Cluj-Napoca, 30 de grade la Timişoara, 31 de grade la Deva şi 28 de grade la Braşov.

 

În sudul ţării va fi o zi călduroasă, cu valori maxime normale mai degrabă pentru mijlocul lunii iulie decât pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sulfa în general slab. Se vor înregistra maxime de la 30...31 de grade în dealurile subcarpatice, până la 33...34 de grade în Lunca Dunării.

 

Şi în Dobrogea, vremea este deosebit de caldă – în special în partea continetală, unde până la amiază se vor strânge în termometre 28...30 de grade. Proximitatea mării face ca temperatura de pe litoral să fie uşor mai scăzutaă cel mult 25 de grade.

 

În Moldova, soarele va străluci în voie, dar spre după-amiază şi seara, în nord şi la munte apar norii şi pe arii restrânse va ploua slab. Se vor înregistra maxime de 31 de grade la Galaţi, 30 de grade la Focşani şi în Bacău, 28 de grade la Suceava şi 31 de grade la Iaşi.

 

Sâmbătă - Regiuni:

 

Mâine, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată în jumătatea sudică a ţării unde mercurul din termometre va trece de 30 de grade. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în sud, iar în regiunile nord-estice şi în zonele montane vor fi înnorări şi izolat va ploua slab. Maximele se vor situa între 22 de grade în extremitatea de nord a Moldovei şi 34 de grade în Lunca Dunării. 

 

Duminică -  Regiuni:

 

Duminică, în ultima zi de septembrie, vremea rămâne în continuare foarte caldă pentru această perioadă. Soarele va fi generos şi doar în regiunile vestice şi nordice îşi vor face apariţia norii şi câteva ploi răzleţe. Maximele pornesc de la 21..22 de grade în Maramureş, până la 34 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Comentarii Facebook