Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Paște, în Transilvania



Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 10 - 23 aprilie.

Conform specialiștilor, în Transilvania, după ce în primele două zile de prognoză se va înregistra o medie a valorilor maxime de temperatură de 17...18 grade, în data de 12 aprilie se va resimți o scădere a acesteia, până în jurul a 12 grade. Ulterior, regimul termic va fi caracterizat, în general, de o creștere a temperaturilor diurne, urmând ca după data de 20 aprilie să se atingă, în medie, maxime termice în jurul a 20 de grade.

Temperaturile minime vor fi în creștere până în data de 12 aprilie, când media lor va fi de 4 grade, apoi vor scădea, astfel că joi, 13 aprilie se vor situa în apropierea pragului de îngheț. Ulterior, trendul general al temperaturilor va fi de creștere, mai semnificativă în ultimele zile ale intervalului de prognoză, atunci când se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 6 grade.

Vor fi condiții pentru averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în data de 11 aprilie și din nou după 15 aprilie.

Comentarii Facebook