Prognoza meteo pe două săptămâni. Ce se întâmplă cu vremea la început de vară


Meteorologii de la NAM au emis estimările temperaturilor medii pentru următoarele două săptămâni, în perioada 23 mai - 05 iunie.

Astfel, în Transilvania, temperaturile maxime vor marca o scădere accentuată, de la o medie regională de 25 de grade, la începutul intervalului, spre 18 grade, în data de 25 mai. Ulterior acestea vor creşte treptat, ajungând la o medie de 26 de grade la sfârşitul lunii mai, caracterizând o vreme cu mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor avea o uşoară variaţie la început, în jurul unei medii de 9 grade, pentru ca din data de 25 mai să marcheze o creştere lentă spre 12...13 grade, în medie, în intervalul 30 mai – 1 iunie.

În perioada 2 – 5 iunie, regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii de 22 de grade a maximelor diurne şi de 11 grade a minimelor nocturne.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala averse, pe arii extinse şi însemnate cantitativ în perioada 24 – 27 mai şi din nou după data de 31 mai.

Comentarii Facebook