Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Când se răcește vremea în Transilvania


Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada 24 octombrie 2016 - 6 noiembrie 2016.

Astfel, în Transilvania, vremea relativ caldă de la începutul intervalului, când se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 16 grade, va intra într-un proces de răcire care va determina scăderea cu 6...7 grade a valorilor termice diurne, astfel încât, în intervalul 27 – 30 octombrie, acestea vor fi de aproximativ 9 grade. Apoi vor creşte uşor, iar între 31 octombrie şi 6 noiembrie se vor menţine în jurul a 10...11 grade, fără variaţii importante.

Primele nopţi vor fi relativ calde, caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 5...6 grade, iar apoi, în intervalul 28 octombrie – 6 noiembrie, vor fi de aproximativ 2 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar ploi pe arii extinse şi izolat mai însemnate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie

Comentarii Facebook