PROGNOZA METEO până pe 10 martie. Cum va fi începutul primăverii pe regiuni

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 februarie - 10 martie, în fiecare regiune a ţării. 

 

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

TRANSILVANIA

 

Vremea va fi relativ caldă până în data de 1 martie, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în medie, între 6 şi 10 grade Celsius. În perioada 2-6 martie vremea se va răci uşor, astfel că maximele termice vor ajunge la medii în jur de 2 grade Celsius, după care până la sfârşitul intervalului vor creşte treptat. Temperaturile nocturne vor fi în scădere de la valori medii de 2 grade, la începutul intervalului, până la valori medii de – 8 grade Celsius în perioada 5-7 martie, după care se vor menţine constante la valori de –6 grade Celsius.

 

În primele zile vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie. Începând cu 28 februarie până la sfârşitul intervalului, trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte.

 

BANAT

 

Vremea va fi caldă în primele zile ale intervalului, deşi temperaturile maxime vor scădea în perioada 26 februarie – 1 martie până la valori medii în jur de 8 grade. În intervalul 2 – 5 martie valorile diurne vor continua să scadă uşor până la medii de 4...6 grade Celsius, apoi vor creşte la valori de 7...8 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere treptată de la valori medii de 4...5 grade, la începutul intervalului, până în jur de – 4 grade Celsius, în perioada 5-6 martie. Apoi valorile nocturne vor creşte la valori medii de – 2 grade.

 

În intervalul 25-27 februarie va ploua moderat cantitativ, apoi trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

 

CRIŞANA

 

Vremea va fi caldă până în data de 1 martie, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade Celsius. În perioada 2-6 martie vremea se va răci, astfel că maximele termice vor ajunge la medii de 2...4 grade, după care până la sfârşitul intervalului vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi în scădere treptată de la valori medii în jur de 4 grade, la începutul intervalului, până la valori de – 6 grade Celsius în perioada 5-6 martie. Apoi valorile nocturne vor creşte uşor la valori medii de – 2 grade.

 

În primele zile va ploua în general slab cantitativ, apoi trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

 

MARAMUREŞ

 

Până în data de 1 martie vremea va fi caldă cu maxime termice cuprinse, în medie, între 6 şi 11 grade Celsius. În perioada 2-6 martie vremea se va răci uşor, astfel că maximele termice vor ajunge la medii cuprinse între 2 şi 4 grade Celsius, după care până la sfârşitul intervalului se vor menţine constante în jur de 5 grade. Minimele termice vor scădea uşor şi treptat de la valori medii de 2...3 grade, la începutul intervalului, până la valori medii de – 6 grade Celsius în perioada 5-7 martie. Până la sfârşitul intervalului se vor înregistra valori nocturne în medie de – 4 grade Celsius.

 

Trecător vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie în intervalul 25-27 martie şi mixte între 1 şi 10 martie.

 

MOLDOVA

 

În prima săptămână temperaturile maxime se vor situa în medie în jur de 4 grade Celsius, exceptând ziua de 1 martie când acestea vor atinge 8 grade Celsius. În a doua săptămână valorile termice diurne vor scădea uşor şi se vor situa la medii de 2...4 grade Celsius. În primele nopţi temperaturile vor fi în medie în jur de 1 grad, după care valorile nocturne vor fi negative, în medie în jur de – 4 grade Celsius, exceptând intervalul 5-7 martie când se vor situa în jur de – 6 grade.

 

Vor cădea precipitaţii slabe, mixte, în primele trei zile ale intervalului, dar trecător şi în perioada 2-9 martie.

 

DOBROGEA

 

Valorile termice diurne vor fi în general constante şi se vor situa în medie în jur de 6 grade Celsius, exceptând intervalele 27-28 februarie şi 5-6 martie când vor coborî spre 4 grade, dar şi 1-2 martie când vor creşte la medii de 8 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în medie în jur de 4 grade în primele nopţi şi vor apropiate de pragul de îngheţ în perioada 28 februarie – 4 martie. Apoi, valorile nocturne vor fi uşor negative.

 

La începutul intervalului va ploua, moderat cantitativ în data de 27 februarie, iar după 2 martie, doar trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

 

MUNTENIA

 

Vremea va fi relativ caldă în primele 2 zile când se vor înregistra valori medii diurne în jur de 8 grade, dar se va răci în data de 27 februarie până la valori medii de 4 grade Celsius. Apoi temperaturile maxime vor creşte din nou la valori medii de 8...10 grade între 1 şi 2 martie. În intervalul 3 – 10 martie valorile diurne se vor situa în medie în jur de 6 grade Celsius. Temperaturile minime vor cuprinse în medie între 2 şi 3 grade în primele nopţi, apoi vor fi uşor negative pâna la sfârşitul intervalului şi vor scădea până spre – 4 grade Celsius între 5 şi 7 martie.

 

În intervalul 25-27 februarie va ploua moderat cantitativ, apoi trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

 

OLTENIA

 

Vremea va fi relativ caldă în primele 2 zile când se vor înregistra valori medii diurne de 7...8 grade, dar se va răci în data de 27 februarie până la valori medii de 4 grade Celsius. Apoi temperaturile maxime vor creşte din nou la valori medii de 8...10 grade între 1 şi 2 martie. În intervalul 3 – 10 martie valorile diurne se vor situa în medie în jur de 6 grade Celsius. Temperaturile minime vor cuprinse în medie între 3 şi 4 grade în primele nopţi, apoi vor fi uşor negative pâna la sfârşitul intervalului şi vor scădea în medie până în jur de – 4 grade Celsius între 5 şi 7 martie.

 

În intervalul 25-27 februarie va ploua, local important cantitativ, iar din 2 martie doar trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

 

LA MUNTE

 

Maximele termice vor fi în medie de 2 grade Celsius în primele 2 zile, apoi se vor situa în jurul valorii de 0 grade între 27 februarie şi 1 martie şi în perioada 7 – 10 martie. Între 2 şi 6 martie va fi o răcire, iar valorile diurne vor fi cuprinse între – 4 şi – 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului, iar în perioada 3-7 martie vor fi, în medie, apropiate de pragul de ger.

 

În intervalul 25-27 februarie vor fi precipitaţii local moderate cantitativ, predominant ninsori, apoi doar trecător va ninge slab.

Comentarii Facebook