Social

Profesorul clujean Ioan Ștefan Florian, primul neurochirurg român în top 5 mondial

   

Neurochirurgul clujean Ioan Ștefan Florian a fost ales în funcția de Vice-President at Large la Congres Mondial de la Istanbul. Profesorul Florian este astfel primul neurochirurg român în top 5 mondial.

 

România are din nou motiv de mândrie după alegerea prof. dr. Ioan-Ștefan Florian în prima linie a neurochirurgiei mondiale. Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfășurat între 20-25 August 2017 la Istanbul, a prilejuit alegerea Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian în funcția de Vice-President at Large, fapt care reprezintă în primul rând o recunoaștere a meritelor profesionale pe plan internațional, a eforturilor făcute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din țară și din regiunea de Sud-Est a Europei. În același timp, reprezintă o extrem de importantă recunoaștere a Neurochirurgiei Românești, o specialitate considerată dintre cele mai delicate dintre specialitățile chirurgicale, deoarece se operează direct pe cel mai de preț și complex sistem: creierul și măduva spinării.

 

Pentru România, importanța acestei alegeri este deosebită, în primul rând pentru că, în acest fel, medicina românească este prezentă la vârf, în forul conducător al neurochirurgiei mondiale. Prof. dr. Ioan-Ștefan Florian, în calitate de Președinte al Societății Române de Neurochirurgie, nu se reprezintă acolo doar pe sine, în calitate de excelent profesionist, ci reprezintă neurochirurgia românească.

 

Mai în glumă mai în serios, la o altă scară, cum ar fi ca România să fie reprezentată în G8 sau G20? Sper ca prin această reprezentare să putem asigura o mai intensă și puternică dezvoltare a neurochirurgiei române, sper ca factorii de decizie să înțeleagă necesitatea dotării tehnologice uniforme pe plan național, neurochirurgia fiind o specialitate aflată în directă conexiune cu dezvoltarea tehnologică. Este nevoie însă și de o dezvoltare uniformă a resurselor umane în această specialitate, începând cu medicii, dar să nu uităm de cadrele medii care asigură bunul mers al îngrijirii bolnavilor. Voi încerca să îmi fac auzită vocea nu doar pe plan internațional, ci din această poziție voi putea fi mai atent ascultat și pe plan național”, a spus Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian.

 

În ceea ce mă privește, voi încerca să sprijin medicii cei mai valoroși să devină mai vizibili pe plan internațional, voi face o intensă activitate de lobby internațional pentru promovarea neurochirurgilor români, în paralel cu asigurarea unei prezențe tot mai consistente a neurochirurgilor români, rezidenți sau seniori, la toate activitățile internaționale educaționale și științifice la care voi participa. Avem neurochirurgi de mare valoare pe care îi voi sprijini să se facă remarcați. Avem un potențial extraordinar în rezidenții noștrii, avem un viitor de excepție în studenții pe care astăzi îi pregătim să devină neurochirurgii viitorului”, a mai spus Prof. Florian.

 

Rolul principal al Federației Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS) este de a asigura dezvoltarea neurochirugiei ca o specialitate de vârf prin cunoaștere, educație, progres tehnologic, experiență, cercetare, dezvoltare, care să se facă în mod cât mai echitabil pe întreg globul, iar Consiliul de Administrație al WFNS stabilește strategiile și metodele prin care această dezvoltare să se desfășoare și să aibă loc.

 

Alegerea Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian în această funcție, deschide așadar noi posibilități neurochirurgiei românești care, de altfel, în intervalul 14-16 Septembrie 2017 va găzdui, prin intermediul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, în colaborare cu Societatea Română de Neurochirurgie, cel de al III-lea Congres al Societății Sud Est Europene de Neurochirurgie.

 

Acest eveniment științific medical este unul dintre cele mai importante din domeniul neurochirurgiei organizate la nivel European și, în mod particular, cel mai important congres organizat de Societatea Română de Neurochirurgie. Calitatea programului științific va fi asigurată de prezentările de înaltă ținută pe care le vor susține cei peste 50 de lectori invitați din țări precum: Germania, Italia, SUA, Japonia, Rusia, Serbia, România, Franța, Grecia, Ungaria, Olanda, Ucraina, Turcia, India, la care vor asista peste 400 de medici, studenți la medicină și asistenți medicali, atât din țara noastră, cât și din Europa Centrală și de Sud Est.

 

MATERIAL OFERIT DE BANCA TRANSILVANIA

 

coral1_1_1.jpg
7-9-2017, 11:32
328 vizualizări
30 comentarii
vlad10-9-2017, 17:06
Unde s-a mai vazut sa publici numai un nume dintr-o lista intreaga? Doar ne dam ca traim in 2017, intr-o tara civilizata, in Uniunea Europeana!
vlad10-9-2017, 17:02
Publicati, va rugam, clasamentul complet! Ce scrieti aici este total scos din context! Nu are nicio valoare. Cine sunt pe locurile 1, 2, 3, 4 si din ce tari, vrem sa comparam, sa stim cum stam in realitate.
cetatean10-9-2017, 7:28
Acum poate se gandeste cineva sa renoveze Clinica de Neurochirurgie, renumita in toata tara ca fiind un WC public in care pacienti operati pe creier sunt plimbati prin curte de la o cladire la alta. Cat despre grupurile sanitare, ce sa mai vorbim. Sunt depasite doar de cele din garile insalubre.
pauza publicitara9-9-2017, 23:50
Mno dupa anuntu' asta vedeti cum va reajustati plicurile,ca la al 5lea din lume nu te duci cu plic ca la un neurochirurg oarecare,asa ca ia vedeti,mai cu bagare de seama ....
ZNACHOR RO9-9-2017, 6:24
acuma, cu toate lipsurile majore din sistem, poate că face operații extrem de sofisticate sau în premieră mondială, rarități, de care n -a mai auzit nimeni pe lumea asta și care se fac numai la Paris, Londra, New York si Tokyo, așa a ajuns pe locul cinci, dacă chiar o fi pe bune ,, clasamentul "... Nu mai pomenesc de MedUni Wien(Viena), că l -ar pune deja pe locul șase. Ați văzut filmul polonez Vraciul de prin anii '80?
Un pățit din sistem8-9-2017, 16:54
Cu ce performante poate fi acest medic 'al 5 -lea' 'din lume', adica 'MONDIAL'(SIC!), cand pacientii trebuie sa vina de acasa 'cu ce le trebuie' pentru operatie, iar la majoritatea operatiilor pe creier, in spital de abia se gaseste minimul necesar pentru a fi executate la minime standarde de calitate, incepand chiar cu sterilizarea salilor de operatie si a saloanelor. Iar toaletele nu au nici macar colac pe WC-uri.

Daca asa arata performanta 'a 5 -a de pe mapamond' in neurochirurgie, atunci cum arata a 6 -a, a 7 -a?... Acestea sint probabil prin Africa, ne este si groaza sa ne gandim.
daniel9-9-2017, 18:06
Tu esti cam retardant mai omule
alex11-9-2017, 9:17
patitule din sistem tu esti prost ca mata aia ce teo fatat....ce pizdamatii de legatura are spitalul cu performantele acestui medic??? eventual reformulat in cele mai ordinare conditii acest om a reusit niste operatii fenomenale...cunosc personal pe cineva care s-a operat la dansul cu o problema pe creier extrem de grava si dupa ani si ani este sanatos ....a urmat tratament la Viena si s-au mirat neurochirurgii de acolo de complexitatea reusitei operatiei ...Multa sanatate ii doresc
Viena s-au mirat11-9-2017, 19:03
@ alex - auleu , a cazut in fund Viena ? traiesti din legende , sa mori tu si cu mama ta ca s-au mirat neurochirurgii vienezi ?... cunosti limba germana , erai si tu acolo ? .. sau ai vizitat Centrul Neurochirurgical Viena , ai tu habar cu ce grad de dificultate se opereaza acolo ? dupa cum postezi , sunt sigur ca nu ai absolut nici o cunostinta in domeniul medical, vorbesti din folclorul local ...
de unde va scoate asa de prosti , Dumnezeule Mare ... prost si periculos in prostia ta esti
Pt alex11-9-2017, 19:03
După cum te adresezi și injuri, nu poți fi decat un meltean, un gherțoi cu bmw tunat :))) De 'destept' ce esti, uite, am o intrebare pentru tine: dacă este atat de bine aici și dacă 'performantele' și 'reusita' din Cluj au fost atat de 'fenomenale' , de ce mai era necesar și pentru ce si-a mai luat pacientul tău lumea in cap pană la Viena să urmeze tratament acolo, cu tot stresul si cheltuielile necesare? Ți se pare tie că pană la clinica din Viena te duci numai așa, de florile mărului, că pană in Mănăștur, să te dai mare cu operatii facute prin alte părți, ma idiotule?
Adi8-9-2017, 8:22
Este un gunoi de om.
Dai bani multi si se comporta cu tine de parca ai fi o carpa.
NIci macar nu te opereaza el, medicul rezident opereaza el doar baga banii in buzunar.
dan @Calugar Emil7-9-2017, 17:51
Ce e onoare?
alex7-9-2017, 17:08
ce fata de om care fura curent are...doar sa nu te afli in situatia in care ai nevoie de asa ceva..
E de bine7-9-2017, 15:13
daca e al 5-lea mondial, probabil ca vor veni bolnavi de la Paris, Munchen si Londra sa se opereze la cap aici la noi la Cluj, e bine ca isi vor cheltui banii aici, ajuta economia locala
pacientul7-9-2017, 15:05
Ce inseamna functia asta Vice-President "at Large" ? Numa "vice", nici macar intreg? Vice-President la ce ? Pare un fel de facatura, din moment ce tot in Romania o ramas.
Tizu7-9-2017, 14:22
No sarcul .... mai cumpara un S Klasse long ... ca domnu nu opereaza fara sa marci banul ... nu conteaza ca de la spital te pune sa mergi cu pansamente si ata de cusut ... domnu spagar se da in S Klasse ... si nu doar unul .... valabil si pentru alalalt cu G Klasse .. vreo 4 bucati ... tot de acolo ..
....7-9-2017, 15:23
Cu ce bani ca ala e un titlu inventat,iar ,,Congres Mondial " nu plateste salarii,tot la plicurile noastre ....
mircea7-9-2017, 17:26
Mai bine ganditi-va cate vieti a salvat aici in tara.
unul7-9-2017, 17:33
Crezi ca il duce mintea pe Tizu sa gandeasca la asa ceva?
unul7-9-2017, 17:52
Mai bine ganditi-va cate vieti a salvat aici in tara.
Tizu7-9-2017, 20:33
A salavat la cine a dat bani ca daca nu nu se uita la tine .... asa ca sper imbecilule sa nu ai vreodata nevoie de gunoiul asta .. sau daca o sa ai ... sai plic gros ..
relu7-9-2017, 20:40
sint oameni de mare valoare. in special ala cu 4 g-uri. ai apelat vreodata la domniile lor domnul tizu? stii cite eforturi fac fiiecare dintre ei ? iti spun eu ca nu stii !!!!bravo lor pt nivelul neurochirurgiei clujene..
@relu7-9-2017, 22:18
relule, invata macar sa scrii, ca altfel esti prost gramada
cluj7-9-2017, 23:36
tatal meu a fost operat dr el.dsca nu dai banii te opereaza medicul rezident..fffff multi bainface...cel putin 10.000€ pe zi
Tizu8-9-2017, 8:26
Sper sa ii vedem rapid prinsi cu un flagrant facut de DIICOT ... ca ar putea sa ii prinda cam de 10 ori pe zi ...
nimeni8-9-2017, 11:52
Cata rautate! Cata putinatate de inima au unii pe aici. Omul acesta este un brand de tara care salveaza vieti peste vieti iar unii numai la bani si la lucruri jalnice judeca! Cata ura, invidie si rautate mai poate incapea in sufletele voastre!
Tizu8-9-2017, 11:56
Tu pricepi ca daca nu ai de unde sa ii dai spaga nu se uita la tine??? Salveaza doar platit .. mai da-l in masa .. daca lucra la privat nu aveam treaba lui ... dar atata timp cat este sef la stat si te pune sa iti cumperi pansamente si ata de cusut ca cica nu au ... si domnu' profesor nu se deplaseaza decat cu spaga ... ce masa in c** salveaza?

S Klasse care este parcat in fata valoareaza cat jumate e spital ... ia mai da-i in masa .. auzi ... brand de tara ... fac ceva pe brand-ul lui .. si pe a lui Maior. 2 spagari ..
nimeni8-9-2017, 14:53
Si eu conduc un Jeep, il parchez in fata locului unde muncesc, ma vad zilnic cu zeci de oameni si interactionez cu ei, insa nu cred ca ar trebui sa ma simt judecat pentru asta sau ca veniturile mele nu ar fi justificate. De ce va pasa voua oameni de ceilalti? De ce nu va vedeti de treburile si vietile voastre? De ce va otraviti sufletele cu lucruri despre care habar nu aveti. Ai fost operat de acest doctor si ti-a cerut bani, ti-a conditionat operatia de bani? Daca da, atunci de ce nu ai fost atat de vocal la acel moment? Daca nu, atunci cred ca ar fi decent sa mai taci. Sau sa invatam sa nu mai dam spagi pe niciunde, poate doar la crasma sau la frizer. :-) Mai relaxati-va, omul asta este genial. Pacat ca nu va face placerea de a conduce un Trabant din 1965 si sa si-l parcheze langa cladirea vestiarelor de la Carbochim. Atunci ar fi fost ok pentru toti, eram cu totii desigur mult mai fericiti. Si egali!
PT nimeni10-9-2017, 17:46

aici vorbim despre Mita si Coruptie ,incriminate in orice stat civilizat ,nu are nimeni treaba nici cu trabant ,nici cu s klasse.
pari cam prostut sau esti din familie ,ruda cu acest medic ?sa stii ca nu este deloc necesar sa ,,fii vocal" in momentul cind dai SHPAGA ,poti sa fii vocal si la un an ,la doi ,la trei ,tot coruptie ramane si tot mita se numeste.
medicii arestati pentru luare de mita au fost monitorizati pe cel putin ultimii 5 - 7 ani ,ani in care s-au strans dovezi peste dovezi si marturii ,depozitii serioase care vor fi folosite in instanta ,dupa flagrantul in care va pica si de care vorbesti tu

doi la mina ,nu este vorba de putinatate de inima din partea publicului aici ,ci de o mica escrocherie de cealalta parte ,dar care prinde la prostime

nimeni15-9-2017, 11:52
Da, sunt prost pentru ca vad rautatea voastra pe aici! Atat! Din cauza voastra a postacilor cu opinii acrite poate de vietile pe care poate le duceti, oameni de valoare din tara asta isi inghid blogurile, trag obloanele si sting luminile din tara asta pentru a pleca cat vad cu ochii. Omul asta a ramas aici sa opereze romani. Te intrebi daca nu putea pleca si el? Va prevalati de ceea ce numiti escrocherii, mite si mai stiu eu ce, insa niciunul nu are atata fantezie sa inteleaga ca un astfel de om putea fi monitorizat nu 5-7 ani cum spui, ci poate decenii. E de 5-7 ani sef de clinica? E de 5-7 ani profesor universitar? Mare calitate la romani este improscatul cu rahat in tot ceea ce mai e bun in tara asta! Nu ai raspuns distinse domn, personaj caragialesc cu opinii ce ne esti; ai trecut mata prin mana doctorului Florian de faci atatea spume? Sau esti si tu unul dntre cei care se sparge pe bloguri spre dezolarea tuturor pe care ii numesti prosti.

Cele mai citite ştiri din Social

870 vizualizări
25-5-2018, 15:36
Cluj: Elevă de 15 ani dispărută în timp ce mergea acasă. Aţi văzut această persoană? - FOTO» Vezi tot
583 vizualizări
25-5-2018, 9:38
Clip de INFARCT în Florești, pe DN 1. Șoferul a lovit căruța ivită BRUSC - VIDEO» Vezi tot
549 vizualizări
25-5-2018, 17:54
Parada Gay din 2018 de la Cluj nu are voie în centrul orașului. Care va fi traseul marșului din 23 iunie» Vezi tot
103 vizualizări
25-5-2018, 15:56
Clujeancă dată în urmăriere generală, prinsă de polițiști. A fost încarcerată la Gherla» Vezi tot
95 vizualizări
25-5-2018, 15:52
Cetățeni străini, prinși locuind ilegal la Cluj. Din ce țări provin» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?