Profesorii nu participa la examenele nationale care incep saptamana viitoare


Cele patru mari federatii sindicale din invatamant le recomanda profesorilor sa nu participe la examenele nationale care incep in 19 aprilie cu testarea competentelor digitale.

Liderii federatiilor FSLI, FEN, Alma Mater si Spiru Haret le mai recomanda cadrelor didactice sa nu treaca note in catalog. In paralel, la nivelul intregii tari se strang semnaturi pentru declansarea unei greve generale de o zi in ivatamant, in data de 22 aprilie.

Sindicalistii sustin ca sumele alocate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost pe elev nu sunt suficiente pentru intreg anul scolar si ca Guvernul a sistat acordarea fondurilor pentru investitiile demarate anii anteriori.

De asemenea, cadrele didactice protesteaza in acest fel fata de reducerea cu 15.000 a numarului de posturi din sistem incepand cu data de 1 septembrie.

"In cazul in care problemele cu care se confrunta salariatii din invatamant vor fi tratate, in continuare, cu indiferenta de Guvernul Romaniei si de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, ii avertizăm ca nu se va incheia situatia scolara, nu se vor desfasura examenele cu verificare pe parcurs din universitati si se va declansa greva generala in prima decada a lunii iunie 2010", se arata in comunicatul remis astazi presei de cele patru federatii sindicale.

Comentarii Facebook