Profesorii educatori pentru nevazatori, uitati de noua Lege a Educatiei! 40 de persoane vor ramane fara un loc de munca - FOTO


Opt profesori educatori de la Liceului pentru Deficient de Vedere Cluj vor ramane fara slujba din toamna, pentru ca aceasta ocupatie nu a fost enumerata in noua Lege a Educatiei.

"In primul rand cei 8 profesori de la Scoala din Cluj nu si-ar mai gasit loc. Elevii ar fi frustrati de un ajutor eficient. Copilul are mare nevoie de un sprijin, iar acesti profesori educatori se ocupa de copii dupa-masa si fac lectiile cu ei. Se lucreaza cu copii care pe langa deficienta de vedere au si deficiente intelectuale", a Silviu Vanda, directrul adjunct al Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj.

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat ca va face o interpelate la Ministerul Educatiei pentru remedierea acestei deficiente.

 

In total, la nivel national lucreaza circa 40 de profesori educatori pentru nevazatori, care din toamna anului 2011 vor fi dati afara, daca situatia nu se remediaza.

 

La Liceul pentru Deficienti de Vedere Cluj invata 200 de copii.

Comentarii Facebook