Profesorii din Cluj protesteaza, luni, la inceperea anului scolar. Cadrele didactice vor avea fluturasul de salariu in piept


Profesorii afiliati Sindicatului Liber al Invatamantului Preuniversitar Cluj (SLIPC) vor protesta luni, la inceperea anului scolar, fata de masurile de reducere a veniturilor. Cadrele didactice vor purta in piept fluturasul cu salariul de pe ultima luna.

Profesorii au pierdut 25% din veniturile pe luna august si multi au ramas cu salarii cuprinse intre 800 si 1.200 de lei.

"Este o forma de protest care nu ii afecteaza pe copii, care se bucura de faptul ca incep scoala. Noi suntem, insa, cu salariile reduse cu 25 % si nu suntem la fel de multumiti. Fiecare profesor afiliat SLIPC va avea in piept ultimul fluturas de salariu sa vada toata lumea cat castiga un cadru didactic", a declarat pentru Stiri de Cluj Lucia Cojocaru, presedintele SLIPC Cluj.

Sindicalistii sustin canu este normal sa le fie taiate salariile pe lunile iulie-august, adica indemnizatia de vacanta, care este calculata in functie de veniturile din lunile aprilie, mai si iunie, anterioare intrarii in concediu.

In judetul Cluj, sunt 6.400 de profesori care sunt membri ai Sindicatului Liber al Invatamantului Preniversitar.

Comentarii Facebook