Profesorii clujeni vor sa dea in judecata Guvernul pentru a-si recupera banii pe iulie si august

Profesorii si-au primit astazi fluturasii de salariu pe luna iulie, conform carora vor incasa cu 25% mai putini bani. Liderul SLIPC, (Sindicatul Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean) Lucia Cojocaru, sustine ca masura reducerii salariilor de la 1 iulie este ilegala, aplicarea ordonantei trebuind sa se faca de la 1 septembrie.



"Nu este normal sa ne taie banii pe iulie si august, pentru ca potrivit legilor in vigoare veniturile pe aceste doua luni se calculeaza ca o medie a veniturilor pe lunile aprilie , mai , iunie. Daca voiau sa se taie salariile trebuiau sa o faca de la 1 septembrie. Ne vom intalni in cadrul SLIPC si vom analiza varianta de a da in judecata Guvernul, pentru a ne recupera banii pe aceste doua luni. Este inadmisil sa se ajunga in situatia ca un profesor debutant sa castige 600-700 de lei", a declarat pentru Stiri de Cluj. ro , presedintele SLIPC Lucia Cojocaru. 

 

Potrivit Luciei Cojocaru, multi profesori au renuntat sa mai mearga in concediu, din cauza reducerii salariilor. In plus, situatia neplacuta in care se afla profesorii se va agrava la toamna.

 

"Dupa ce acum aveam parte de o vara fierbinte, vom avea si o toamna fierbinte. Intrucat numarul posturilor se reduce, mai ales in randul personalului auxiliar, profesorii se vor trezi in situatia in care vor trebui sa faca si curatenie prin scoli", a mai spus Lucia Cojocaru.

 

Comentarii Facebook