Profesorii clujeni renunta la greva de miercuri


Profesorii clujeni renunta la greva de maine pentru ca nu mai este intrunit numarul de voturi necesar continuarii protestului. Nu mai sunt 50 % + 1 dintre profesori pentru continuarea protestelor, a anuntat Lucia Cojocaru, presedintele SLIPC Cluj.

Greva pe termen nelimitat a fost declansata luni, cand circa 3.600 de profesori din 6.000 au intrerupt lucrul. Licee mari din Cluj-Napoca, precum Liceele Sincai, Avram Iancu, George Cosbuc, Anghel Saligny si Grupul Scolar Victor Babes nu s-au raliat protestelor, deoarece profesorii s-au temut de represalii.

Astazi, numai 46 % dintre cadrele didactice s-au aflat in greva si in aceste conditii protestul nu va mai continua si miercuri, urmand ca profesorii sa isi reia activitatea.

 

"Pentru ziua de maine nu mai avem sustinerea profesorilor, asa ca vom renunta la proteste. La recensamantul de astazi nu s-au mai strans numarul de 50 %+ 1 din voturi pentru continuarea protestelor. Nu avem ce face pentru ca profesorii sunt amenintati ca vor fi depuncati la evaluare si suplinitorii ca nu le vor fi prelungite contractele", a declarat Lucia Cojocaru, pentru Stiri de Cluj.

Comentarii Facebook