Profesoara din Cluj, câștigătoare a unei burse Cambridge, nu poate fi răsplătită cu o creștere a salariului

 

Profesoara de la școala de cartier din Cluj-Napoca, răsplătită cu o bursă de Universitatea Cambridge, nu poate fi recompensată cu o creștere a salariului.

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că ar trebui răsplătiți mulți profesori, pentru ca aceștia să nu plece din sistem.

 

În medie sunt 300 - 400 de oameni care ies anual din sistemul de învățământ. Trebuie o dată ruptă pisica și începute lucrurile de undeva. Trebuie stabilit că învățământul este prioritar și investim în structură și în profesori.

 

Mie acum Legea 1 nu îmi permite să fac o diferențiere între un profesor cu performanțe și un profesor care se duce numai la serviciu. Își face treaba, dar nu excelează”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general școlar Cluj, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Cubus a dat ca exemplu cazul Cătălinei Cocan, profesoara de la Şcoala ”Alexandru Vaida-Voievod”, care a câștigat o bursă oferită de Universitatea Cambridge, și pe care nu o poate răsplăti cu o creștere a salariului. ”Aș vrea să îi dau o creștere de 50% a salariului, dar nu am cum. Legea nu îmi dă voie sa fac ceva”, a mai spus Cuibus.

 

Vezi AICI  declarația, la minutul 14.00

Comentarii Facebook