Profesoara din Cluj, care a impresionat la Cambridge, a vorbit la Știri de Cluj LIVE: Nu vreau să plec din țară

 

Profesoara de la o școală de cartier din Cluj-Napoca, câștigătoare a unei burse oferite de Universitatea Cambridge, este invitată, joi seara, de la ora 19.00, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Cătălina Cocan predă la Şcoala ”Alexandru Vaida-Voevod” și a fost răsplătită pentru bunele practici în procesul de predare, evaluare şi dezvoltare profesională.

 

Numai 5 profesori din întreaga lumea au primit, în 2014, bursa ”dr. Peter Hargreaves IATEFL 2014”. Concurența a fost foarte mare, profesoara din Cluj fiind în competiție pentru această bursă cu aproximativ 2.000 de persoane din lume.

Alături de profesoara Cătălina Cocan, la emisiunea Știri de Cluj LIVE a fost invitat și inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus.

Cătălina Cocan a precizat că această bursă îi va permite partiiparea gratuită la o conferință IATEFL 2014, organizația profesorilor străini vorbitori de limba engleză.

Ea a vorbit și despre planurile ei de viitor, în emisiunea pe care o puteți viziona în modulul de la subsolul acestei știri. ”Nu vreau să plec din țară. Îmi place prea mult această meserie, încă. Vreau să predau și mă bucură elevii care vor să învețe”, a spus Cătălina Cocan, care recunoaște că salariul de 1.000 de lei nu este foarte ofertant.

Profesoara a mai dezvăluit și faptul că este foarte mulțumită de școala la care predă, deși unii o denumesc de ”cartier”. ”Am predat și la Școala Internațională Cambridge din Cluj-Napoca, dar nu este nicio diferență la Şcoala ”Alexandru Vaida-Voevod”, unde predau acum. Copiii dacă vor să învețe, vor face acest lucru. Diferența ar fi de condiția materială a părinților”, a mai spus profesoara Cocan.

Mama doi copii, de 3 și 8 ani, Cătălina Cocan spune că obișnuiește să vorbească cu ei în engleză, pentru a-i ajut să învețe limba.

 

Despre profesorii care cer cadouri de la părinți, ea spune că este un lucru inaccceptabil. 

 



Comentarii Facebook