Profesoară de la UBB Cluj, moartă în propriul apartament. A fost găsită abia după o săptămână, deși sunase la salvare


Trupul neînsuflețit al unei unei profesoare de la Universitatea Babeș-Bolyai a fost găsit abia după o săptămână de când aceasta a decedat.

Femeia, în vârstă de 41 de ani, a sunat la salvare, weekend-ul trecut, după ce i s-a făcut rău, însă medicii nu au putut intra în casă și au plecat.

Duminica trecută, 9 august, în jurul orei 10:00 dimineața, Simonei i s-a făcut brusc rău și a sunat la 112 după ajutor. Ambulanța a venit repede, ne spune o cunoștință de-a dânsei, dar potențialii salvatori au găsit ușa încuiată, scrie buzznews.ro.

Serviciul de Ambulanță nu are dreptul de a sparge ușa, astfel că după ce au văzut că nimeni nu le deschide, medicii de pe ambulanță au fost neoiți să clasifice cazul drept negăsit și au plecat.

Apelul a fost primit duminică la 10 dimineața. Echipajul s-a deplasat la adresa indicată, la un bloc cu interfon. Nu li s-a răspuns la interfon. Au reușit în cele din urmă să intre în bloc cu ajutorul unei vecine, care le-a deschis. Apoi, nu au putut intra în apartament.


Au sunat la dispecerat pentru a cere numărul de la care s-a făcut apelul. Au apelat-o de mai multe ori, dar nu li s-a răspuns. Au ascultat la ușă pentru a surprinde ceva mișcare, nu se auzea nimic, au apelat din nou, au bătut în ușă. Au stat acolo circa 15 minute, după care au trebuit să-l clasifice caz negăsit.

Din păcate, acestea sunt procedurile. Nu poți pătrunde pe proprietate privată fără mandat sau dacă nu ai certitudinea că cineva e în pericol. Iar multele cazuri de apeluri false sau neserioase, când de fapt nu era nevoie de ambulanță, pentru că după apel s-au deplasat singuri la spital cu taxiul, iar noi ajungem la ușa încuiată, sau și-au revenit între timp și au plecat de-acasă... nu fac decât să ne îngreuneze misiunea”, a declarat șeful SAJ Cluj, dr. Horia Simu.

De asemenea, un vecin a solicitat intervenția Pompierilor, după ce a simțit un miros specific pe căile de aerisire

Am fost solicitați de un vecin al dânsei, îngrijorat de un miros specific ce venea pe căile de aerisire. Poliția a sosit prima la fața locului iar echipa de descarcerare a procedat la spargerea ușii pentru a se putea pătrunde în locuință”, a declarat și purtătorul de cuvânt ISU Cluj.

Comentarii Facebook