Procurorii nu au găsit niciun vinovat în scandalul decapitărilor de la Morga din Cluj-Napoca

 

Procurorii nu au găsit niciun vinovat în cazul scandalului cadavrelor decapitate de la IML Cluj. 

 

La începutul acestui an, şeful Laboratorului de Prosectură de la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca a găsit, în frigiderul unde erau păstrate cadavrele nerevendicate ale unor oameni ai străzii, cadavre decapitate şi care prezentau tăieturi în diferite zone ale corpului. Cele cinci cadavre urmau să fie îngropate pe cheltuiala Primăriei Cluj Napoca iar dacă starea de fapt nu ar fi fost reclamată de respectivul medic legist, nimeni nu ar fi aflat nimic niciodată.

 

Poliţia Cluj a început o anchetă penală, dar s-a ajuns la concluzia că nimeni nu se face vinovat de infracţiunea de profanare de cadavre. ”Din primele verificări efectuate a rezultat că ân perioada 18-22 februarie 2013 , Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca a organizat un curs internaţional de chirurgie estetică reconstructivă, împreună cu Universitatea Durante Scacchi din Milano, Italia”, se arată în referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoco, prin care procurorul Claudiu Boţogan de a dispus neânceperea urmării penale.

 

Polițistul Diacenco a scris în raportul său că la curs au participat 18 medici din Italia şi nouă din România, la mai multe şedinţe de pregătire, ”respectiv cap şi gât, în sala de disecţii a UMF şi lambouri pe secţiuni de trunchi şi membre, în sala de autopsii a IML Cluj” și au ”separat extremităţile cefalice de trunchi, în cazul a cinci cadavre”.

 

În referatul prin care Parchetul a dat NUP nu există nicio referire la infracţiunea de profanare de cadavre. În urma cursului, trupurile decapitate au fost aruncate unele peste altele în frigiderul IML, iar capetele într-un sac. 

 

Șeful IML Cluj, doctorul legist Costel Siserman, a fost demis în urma acestui scandal.

 

Capetele tăiate de la IML Cluj au fost aduse înapoi cu PLASA! FOTO EXCLUSIV - IMAGINI ȘOCANTE

Comentarii Facebook