Procesul lui Paszkany, in dosarul "Gazeta", a inceput cu o amanare


Procesul in care este judecat apelul inaintat de procurorii DIICOT impotriva sentintei de achitare a finantatorului CFR Cluj, Arpad Paszkany, in dosarul "Gazeta" a inceput cu o amanare.

Arpad Paszkany este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat si santaj. In acest an, Tribunalul Cluj a decis ca omul de afaceri este nevinovat, dar procurorii DIICOT Cluj au facut apel cu toate ca, in fata judecatorului, ei au fosi cei care au cerut achitarea omului de afaceri.

Paszkany nu s-a prezentat la primul termen si a depus o cerere pentru angajarea unui avocat, cerere aprobata de instanta.

 

Paszkany este acuzat ca in 2004-2006 a finantat trustul "Gazeta de Cluj", condus de Liviu Man, prin care si-a atacat si santajat adversarii, in special oameni de afaceri.

Finatatorul CFR Cluj a fost trimis in judecata in 30 iulie 2009, fiind acuzat ca in ianuarie - februarie 2006 l-a santajat pe Iulian Dascalu, patronul centrelor comerciale Iulius Mall, si l-a determinat sa ii vanda un teren de 14.000 de metri patrati cu suma de 10.00 de euro, in conditiile in care pe piata valora de 400.000 de euro.

 

Suprafata in cauza este situata in spatele Iulius Mall Cluj, unde clubul CFR si-a construit o baza de antrenament.

 

Dupa aproape un an, cat timp a durat judecarea procesului la Tribunalul Cluj, instanta a decis achitarea omului de afaceri pentru ca probele aduse de procurori nu se sutin.

Comentarii Facebook