Procesul lui Gicu Gansca, trimis la Curtea de Justitie a Uniunii Europene!


Procesul in care omul de afaceri Gicu Gansca este judecat pentru manipularea bursei a fost suspendat si dosarul trimis la Curtea de Justitie a Uniunii Europene de la Luxemburg.

Gicu Gansca a fost trimis in judecata in luna noiembrie 2010 sub acuzatia de manipulare a bursei, in achizitia actiunilor de la ACI Bistrita.

Avocatii omului de afaceri au invocat inca de la inceput faptul ca tranzactia a fost facuta pe piata RASDAQ, care nu era supusa reglementarilor Bursei de Valori Bucuresti si ca Gicu Gansca nu se face vinovat de manipulare a bursei.

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au trimis dosarul Curtii de Justitie a Uniunii Europene de la Luxemburg pentru a se pronunta in legatura.

 

Omul de afaceri Gicu Gansca, Rares Nilas, seful BT Securities, si alte trei persoane, au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT pentru manipularea bursei.

Rechizitoriul intocmit de DIICOT Cluj arata ca Gicu Gansca a achizitionat printr-un antecontract de vanzare - cumparare actiuni la firma ACI Bistrita si le-a trecut prin bursa pentru a le da aspectul de legalitate

Gicu Gansca a cumparat in total 3,9 milioane de actiuni de la ACI Bistrita si pretul nu a fost cel stabilit pe bursa, ci pretul stabilit prin contractul de vanzare-cumparare.


Vezi si...

Gicu Gansca, Rares Nilas, seful BT Securities, si alte trei persoane, trimise in judecata pentru manipularea bursei

Comentarii Facebook