Procesul in care IPS Bartolomeu a dat in judecata statul si cere 800.000 de euro a fost amanat


Procesul in care IPS Bartolomeu a dat in judecata statul si a cerut despagubiri in valoare de 800.000 de euro pentru perioada petrecuta dupa gratii a fost amanat.

Avocatul fostului mitropolit, Florin Cristea, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "procesul a fost amanat si urmeaza sa vedem daca va continua. Trebuie sa vedem daca sunt mostenitori legali sau testamentari pentru a continua procesul. Este prematur sa discutam acum, dar cert este ca infatisarea de joi, 3 februarie, a fost suspendata".

In legatura cu faptul ca parintele Bogdan Ivanov, fostul secretar personal al mitropolitului Bartolomeu, a fost desemnat executor testamentar, avocatul Florin Cristea a spus ca asteapta sa i se prezinte testamentul Inalt Preasfintiei Sale pentru a vedea daca acesta poate continua procesul.

"In ceea ce ma priveste pe mine nu are relevanta ce apare in presa. Va avea relevanta in momentul in care mi se prezinta un document, testamentul, si il voi putea analiza pentru a vedea daca parintele Ivanov poate continua procesul", a mai spus Florin Cristea.

IPS Bartolomeu a solicitat statului roman despagubiri de 800.000 de euro pentru perioada in care a fost incarcerat de regimul comunist.

In 1959, Bartolomeu Anania a fost acuzat de uneltire impotriva ordinii sociale si a fost condamnat la 25 de ani de munca silnica, ispasind sase ani.

Vezi TESTAMENTUL LUI BARTOLOMEU!

Comentarii Facebook