Probleme cu cardurile de sănătate la Cluj. Ce s-a întâmplat în această dimineață la CAS Cluj - VIDEO

 

Unii clujeni s-au trezit că au cardurile de sănătate blocate și s-au dus la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a vedea cum pot rezolva problema.

 

Clujenii au primit cardurile acasă, dar s-au trezit că nu sunt bune de nimic.

 

M-am dus la analize și mi-au spus să vin să rezolv cu cardul pentru că nu funcționează. Trebuie acum să stau aici la rând. E nasoală situația”, ne-a explicat o femeie, care a primit biletul de ordine cu numărul 91.

 

Este o prostie. Trebuia să lase să meargă în paralel, două trei luni la fel ca și rețetele. Mie nu îmi funcționează cardul. Am avut internate. Nu mi-a făcut și m-a trimis la medicul de familie. A încercat din nou cardul și nu funcționează. Dă eroare. M-au trimis aici să rezolvăm eroarea. Stau de la 7.30 dimineața și acum e 10.30”, ne-a spus o altă clujeancă.

 

Cel mai probabil aceste femei, deși sunt asigurate, vor trebui să aștepte eliberarea unor carduri noi.

----------------------------------------

UPDATE

 

Conducerea CAS Cluj nu a putut fi contactată.

 

Șeful CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat, marți, 5 mai, pentru Evenimentul zilei, că există prevăzută, într-o Hotărâre de Guvern (HG 400/2015), faptul că cei care au acces la terminalele sistemului național de asigurări de sănătate sunt obligați să furnizeze servicii medicale și în situația în care pacienții nu și-au ridicat cardul, nu funcționează sau nu îl au la ei, atât timp cât sunt asigurați. ”Cei care spun că nu pot face acest lucru, or nu au citit legea, or sunt rău intenționați. Sistemul a fost făcut împotriva furturilor”, susține șeful CNAS.

 

Realitatea de la Cluj îl contrazice pe șeful CNAS, pentru că pacienții sunt puși pe drumuri ne medici.

 

Cardul de sănătate poate fi activat la medicii de familie, la spitale sau policlinici, NU și la farmacii.

---------------------------

UPDATE 1

 

Crina Grozav, purtătorul de cuvânt al CAS Cluj, a spus că cei care au primit carduri defecte, le-au pierdut sau le-a fost furat pot solicita emiterea unei adeverințe până când le va fi emis un nou card.

Comentarii Facebook