Primarul Sorin Apostu: La Cluj-Napoca nu mai functioneaza niciun magazin de etnobotanice

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a declarat ca, in urma masurilor luate de autoritati, toate cele noua magazine de etnobotanice au fost inchise.

 

Potrivit reprezentantilor Primariei, in prima parte a anului 2010 in oras functionau noua astfel de magazine. In urma controalelor efectuate de politisti si a sanctiunilor aplicate, cinci dintre magazine s-au inchis inca de anul trecut. Celelalte patru au fost inchise in luna ianuarie 2011, in urma deciziei autoritatilor de interzicere a functionarii acestor magazine la o distanta mai mica de doi kilometri de scoli, dar si ca urmare a controalelor si amenzilor aplicate de inspectorii de la Protectia Consumatorului.

 

"In prezent, la Cluj-Napoca nu mai functioneaza nici un magazin care sa comercializeze substante etnobotanice si speram sa ramana asa. Noi vom folosi toate metodele legale pentru stoparea comercializarii acestor substante atat de daunatoare pentru sanatatea celor care le achizitionează pentru a le consuma. Ne bucuram pentru faptul ca la Cluj-Napoca numarul consumatorilor de substante etnobotanice a scazut simtitor in ultima luna", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Vezi si
47 de minori s-au drogat cu etnobotanice in Cluj, in 2010!

Comentarii Facebook