Miercuri 24 Aprilie

Primarul Horia Șulea a atacat autorizarea fermei de pui din Florești, deținută de Bravinvest SRL

 

Considerată de majoritatea floreștenilor un adevărat focar, ferma de pui din Florești a fost reautorizată de Agenția de Protecție a Mediului (APM) Cluj.

 

Oamenii din Florești au protestat în numeroase rânduri față de mirosul care a provenit de la ferma de pui, dar acest lucru nu a contat în luarea deciziei reautorizării. În plus, s-a organizat și o dezbatere publică, unde poziția oamenilor s-a menținut, dar APM a părut de atunci că ține partea conducerii fermei.  

 

Dezbaterea publică organizată, în 19 octombrie 2016, de Agenția de Protecție a Mediului (APM) Cluj, în legătură cu o posibilă viitoare autorizare a fermei de pui din Florești, a fost un eșec organizatoric.

 

De la început s-a stabilit, de către directorul APM Cluj, Grigore Crăciun, că vor vorbi reprezentanții societății Bravinvest, care deține ferma de pui din Florești, iar numai apoi oamenii. A apucat să vorbească numai o persoană, fiind huiduită în mod repetat de cei circa 200 de oameni din sală nemulțumiți. Ei au acuzat că totul este o mascaradă și că au fost mințiți.

 

Cu un zâmbet ironic pe buze, reprezentantul societății care deține ferma, un fost director al APM Cluj, a explicat că ferma nu reprezintă un pericol și că dejecțiile nu au afectat nici aerul și nici solul. Ba mai mult, poluarea făcută a fost comparată cu cea a unui motor Euro 4, replică fiind huiduită. 

 

În cele din urmă, oamenii din sală i-au confiscat microfonul celui care vorbea, iar ordinea de zi a fost rescrisă.

 

A apucat să vorbească și directorul APM Cluj, Grigore Cărciun, care a citat un studiu al Institutului de Sănătate Publică Cluj, privind poluarea aerului. ”Studiul a spus că aerul este foarte bun. Se poate construi la 11,22 de metri de gardul fermei și nu se simte mirosul”, a spus Crăciun. Vorbele lui au fost huiduite de mulțime. 

 

Dezbatere EȘUATĂ privind ferma de pui din Florești! Oamenii s-au simțit BATJOCORIȚI - VIDEO

 

Așa cum se temeau oamenii și autoritățile încă de atunci, APM Cluj a reautorizat ferma de pui.

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a atacat, în 22 iunie, în contencios administrativ acest act și speră anularea lui. Plângerea vizează Agenția de Protecție a Mediului Cluj și Sc BRAVINVEST SRL, proprietarul fermei din Florești. 

Comentarii Facebook