Primarul comunei Râșca condamnat după ce s-a luat la harță cu un investitor german

 

Primarul din Râșca, Ioan Morar, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.

 

Judecătoria Huedin l-a condamnat pe Morar la închisoare cu suspendare ”pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor împotriva persoanei vătămate SCTVSRL (Tasty Vegetables) (...) și de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor împotriva persoanei vătămate SC HT SRL (SC Happy Tomatoes)”.

 

Primarul a primit un termen de încercare de 2 ani și 6 luni și la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

 

Primarul Ioan Morar a putut face apel.

 

În 28 august 2013, în comună a izbucnit un scandal monstru din cauza unei investiții pe fonduri europene, care se pare că ascunde o mare țeapă. ”Am încercat să depunem un proiect pe fonduri europene. Din anumite motive nu mai vrea domnul primar să mai colaboreze. Noi am început cu un investitor american care a dispărut. Noi voiam să facem sere acolo. Noi vrem să continuăm investiția acum și am găsit un alt investitor. Pentru acest lucru trebuie să facem cesiunea firmei, dar primarul nu mai vrea să coopereze”, a spus Rareș Brișan.

 

Eu bănuiesc că primarul împreună cu respectivul investitor american a avut anumite aranjamente. Dacă omul a dispărut, nu mai au aranjamentul. Acest cetățean american a fost președintele de la U Cluj, Răzvan Dumitru. A început investiția și s-au făcut toate actele necesare și a trebuit cofinanțare, iar Răzvan Dumitru a dispărut”, a mai spus Rareș Brișan.

 

Pentru a putea continua proiectul, clujeanul a căutat un alt investitor. ”Nu am avut cofinanțare și nu am putut accesa fondurile. Acum am descoperit un investitor german și ne-am dus la Râșca, unde primarul ne-a atacat virulent. Ați văzut ce a strigat primarul că vrea 100.000 de euro. Probabil că așteaptă banii pentru a fi de acord să coopereze. Mi-a spus că mă va face să plătesc 100.000 de euro. Ei fac legea acolo!”, a mai afirmat Brișan.

 

Firmele pe care a fost realizat proiectul european sunt Happy Tomatoes și ceallată Tasty Vegetables.

 

Vezi AICI imagini cu scandalul, filmate de Rareș Brișan.

 

Rareș Brișan a înregistrat tot duelul verbal avut cu primarul din Râșca, Ioan Morar. Acesta i-a blocat cu mașina și i-a transmis investitorului german, iritat de cele întâmplate, un mesaj tranșant, neînțelegând ce a spus acesta în germană: ”Hai să te văd! Că a doua zi ești legat că sunt demnitar. I-ai spus că-s primar?”, l-a întrebat primarul pe Rareș Brișan.

 

Contactat telefonic, atunci, inițial, primarul Ioan Morar a spus că nu știe cine este Rareș Brișan, dar ulterior și-a adus aminte de tot incidentul din comună, oferind amănunte interesante. ”În 2010 s-au făcut niște donații de teren pentru un investitor, cu varianta de plată a 100.000 de euro în cazul în care investițiile vor fi realizate. Acum sunt în proces respectivele persoane pentru recuperarea terenurilor pentru că aceste investiții nu s-au mai făcut”, a declarat primarul din Râșca, Nelu Morar.

 

Domnul Rareș nu are niciun act pe aceste terenuri. Pe una dintre firme este administrator soția lui. Respectivele firme sunt în proces pentru înșelăciune și pentru recuperarea terenului. Acum cer certificat fiscal pentru aceste terenuri pentru că vor să le vândă mai departe la altcineva”, a mai spus primarul Nelu Morar.

 

În legătură cu altercația din stradă, primarul a spus că nu l-a agresat verbal pe investitorul german. ”Nu știu dacă vorbea germană. S-a dat cetățean străin. Nu au ce caute pe terenurile soției mele. Am mers cu mașina și am stat la povesti. Nu că i-am blocat. I-am apărat că dacă eram de rea credință poate ieșea urât. Terenul a fost donat de părinții soției mele, care nu au mai încasat banii. Dacă nu interveneam eu, poate ieșea bătaie”, a mai spus primarul.

 

Acesta a precizat că investiția pe fonduri europene este pe butuci. ”Este totul o minciună. Investiția nu se mai face, iar ei vor să vândă pământul fără să plătească 100.000 de euro. M-a acuzat că am primit acești bani. Să vină și să dovedească. În spate este o afacere mult mai mare. Au luat hectare de teren din zona de munte prin același sistem și acum vor să vândă totul”, a mai spus Ioan Morar.

Comentarii Facebook