Primarul agramat din Aschileu, Ioan Porumb, a luat nota 8 la romana, la Bac. "Am promovat toate eczamenele, am scris cim stiut"

"Am promovat toate eczamenele, am scris cim stiut dar am si copiat de la vecini", scrie primarul in declaratia data procurorilor in timpul audierilor din cazul "Mita la Bac".

 

Potrivit evz.ro, primarul PDL Ioan Porumb, in varsta de 49 de ani, a obtinut la bacalaureat nota 8 la proba orala de limba romana si 6,5 la proba scrisa. Cu toate acestea, un citat din declaratia data de primarul clujean in fata procurorilor denota lipsa unor cunostinte elementare de limba romana. "Dupa ce mam inscris la eczamenul de bacalariat iam spus acest lucru lui Vaidahazan Ioan... Am promovat toate eczamenele, am scris cim stiut dar am si copiat de la vecini. Cu aceasta ocazie mi se prezinta lucraria del romina, ieste scris numele meu pe acista dar nu ieste scrisa de mine", a scris Porumb.

 

In acest dosar, au fost audiati mai multi candidati la examenul de bacalaureat care au varste cuprinse intre 19 si 55 de ani. Printre acestia se numara mai multi absolventi ai scolii private "Didactica Nova", care lucreaza ca soferi de troleibuz, coafeze, pedagogi, infirmieri, instalatori sau chiar primari.

 

Acestia au fost audiati de procurori in dosarul "Mita la Bac", aflat pe rolul Tribunalului Cluj, in care patru profesori au fost arestati pentru luare de mita. Este vorba de Ioan Vaidahazan, Ioan Rus, Dorel Avram si Ilie Cornoiu.

 

Potrivit rechizitoriului, cei patru au falsificat peste 120 de lucrari si au incasat sume mari de bani, de peste 30.000 de euro. Procurorii DNA Cluj i-au trimis in judecata alaturi de ei si pe alti 16 elevi, care au platit pentru a-si promova examenele si i-au ajutat pe inculpati, completand lucrari in alte sali cu raspunsurile corecte, care mai apoi erau inlocuite cu cele scrise initial de candidati.

Comentarii Facebook