Primaria vrea sa construiasca un parking in Piata Garii! VEZI ce a declarat primarul - VIDEO

 

Primaria Cluj Napoca intentioneaza sa preia terenul de 3.900 de metru patrati dintre Gara Mare si Mara Mica, unde sa fie construit un parking si o statie moderna de taximetre.

 

Propunerea a fost analizata in cadrul Consiliului Local, iar alesii au fost de acord cu propunerea de preluare a terenului.

 

"E o discutie pe care o avem cu CFR -ul si pe care am inaintat-o intr-o discutie pe care am avut-o cu ministrul Transporturilor si cu premierul Emil Boc. Aceasta zona a aratat un mare interes din partea urbanistilor. Este o zona care nu face cinste unei metropole. Avem o cladire foarte frumoasa a Garii, avem niste pasaje care pana de sarbatori se vor termina de modernizat, dar circulatia in zona este nemultumitoare  si modul in care se stationeaza si se relationeaza cu viitorul punct intermodal, pentru ca in proiectul european pe axa 1, reabilitatea liniei de tramvai, Gara este un punct modal de transfer pentru municipiu pe zona metropolitana, nu este ceea ce ar trebui", a declarat primarul Sorin Apostu.


Edilul a declarat ca daca terenul va intra in proprietatea municipalitatii va fi construit un parking. "Credem ca este momentul ca acest teren sa revina in patromoniul primariei ca noi sa putem gandi o strategie pentru acea zona. Fara existenta unui loc de parcare nu vom putea avea o Gara moderna. Cred ca este absolut necesara un parking", a mai afirmat primarul.

 

Proiectul preluarii terenului a fost aprobat de Consiliul Local.

Comentarii Facebook